00087.jpg - 18.30 kBاستاد گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تکنیک های درمانی و تشخیصی مبتنی بر  استفاده از پرتوهای الکترو مغناطیس غیر یونساز و امواج فراصوت می تواند نقش موثری در کمک به روشهای متداول در درمان تومورهای سرطانی داشته باشد.

دکتر امنه سازگارنیا در گفتگو با وب دا با بیان این مطلب که یکی از مهمترین ویژگی های پرتو های غیر یونساز در درمان تومورهای سرطانی غیر تهاجمی یا کم تهاجم بودن این شیوه های درمانی  است، خاطر نشان کرد: این روشها در حال حاضر بر روی نمونه های آزمایشگاهی نتایج موفقیت آمیزی فراهم آورده است. برخی از آنها در کشورهای دیگر کاربرد کلینیکی پیدا کرده و بطور کمکی در برنامه های درمانی تومورهای سرطانی مورد استفاده قرار میگیرد.

وی ادامه داد: استفاده از قابلیت درمانی پرتوهای غیریونساز، بعنوان یک تکنیک کمکی در کنار سایر تکنیک های درمانی رایج مانند رادیو تراپی و شیمی درمانی می تواند در درمان تومورهای سرطانی موثر واقع گردد و با کاهش دوز این درمانهای تهاجمی به حفظ بافت های سالم بیمار کمک شود.

دکتر سازگارنیا گفت: مقوله امواج الکترو مغناطیسی غیریونساز که پرتوهای فرابنفش، نور مرئی، پرتو فروسرخ، مایکرویو یا ریزموج، و امواج رادیویی را دربر می گیرد، می توانند از طریق منابع نوری، منابع لیزری، تیوبهای مگنترون، تقویت کننده ها و آنتهای مخابراتی و .... تولید شوند.

ورود به این مباحث درمانی علاوه بر کمک به افزایش کارایی درمانهای متدوال با کمترین آثار جانبی، می تواند در بخش صنعت هم مهندسین را به سمت و سوی طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز سوق دهد.

استاد گروه فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مهمترین ویژگی روش های درمانی و تشخیصی مبتنی بر پرتوهای غیر یونساز که در بسیاری از موارد محدودیت تلقی می شود، محدودیت عمق درمان است. در تحقیقات اخیر از طرق مختلف بخصوص انتخاب طول موج مناسب و تکیه بر نانو ساختارهای حساس کننده و نانو مواد مغناطیسی تلاش می شود که کارایی و عمق تاثیر درمانهای مذکور را افزایش دهند.

دکتر سازگارنیا با اشاره به گستردگی استفاده از منابع پرتوهای غیر یونساز در فناوریهای مدرن و برخی از صنایع تولیدی، الکتریکی و مخابرات و عوارض ناشی از این پرتوها ادامه داد: همه ما بطور معمول در اقیانوسی از پرتوهای غیر یونساز زندگی می کنیم. بنابراین ضروریست در زمینه افزایش آگاهی جامعه در راستای حفاظت از سلامت مردم و کاربران در مقابل این امواج نیز تلاش کنیم.

استاد گروه فیزیک پزشکی،  با تاکید بر نقش پرتوهای غیریونساز در درمان بیماریها ابراز امیدواری کرد: تا در آینده ای نزدیک جایگاه علم فیزیک پزشکی در مقوله اجرای فرایندهای کنترل کیفی و سنجش منابع غیریونساز، همچنین بهینه سازی و بکارگیری فرایندهای درمانی غیریونساز در جامعه پزشکی شفافیت بیشتری پیدا کرده و بتواند هم تراز با سایر کشورها،  استفاده ایمن از این امواج توسعه یافته و آموزش مردم به آثار زیانبار امواج غیریونساز با شدت بالا،  بعنوان یکی از ابزارهای پیشگیری از بروز برخی بیماریها مورد نوجه قرار گیرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image