طراحی سامانه انجام فرایض روزه داری بیماران مبتلا به دیابت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد فلوشیپ جراحی مچ پا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تشخیص و درمان به موقع بیماری نقش مهمی در بهبود حال بیماران دارد،  چراکه بیماران دیابتی با زخم ها و بهبودی مکرر روبرو هستند به همین دلیل این تصور در آنها ایجاد می شود که زخم ها مشکلی برای پا ایجاد نمی کند اما همیشه زخم ها بهبودی پیدا نمی کنند و در برخی مواقع  با زخمی که لابلای انگشتان ایجاد می شود به راحتی پا تا زانو و یا بالای زانو قطع می شود و این اتفاق دلخراش نیز  به سرعت  رخ می دهد .

دکتر علیرضا موسویان در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماران دیابتی باید اگاه باشند که زخم ها کاملا با هم متفاوت هستند و هر زخم ممکن است همان زخمی باشد که پای بیمار را از بین می برد، خاطر نشان کرد: از همین رو تشخیص و درمان به موقع زخم ها در درمان بیمار دیابتی موثر است.

وی با بیان اینکه زمانی که  پا دچارعفونت شود عملا اقدام ویژه ای را نمی توان برای بیمار انجام داد و متاسفانه پا قطع می شود، گفت: کنترل دیابت، بررسی به موقع پا و انجام فعالیتهای ورزشی و دوری از مصرف دخانیات در حفظ سلامت بیماران دیابتی نقش تعیین کننده دارد. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: بیمار دیابتی باید از دستور العمل بهداشتی آگاه باشد تا زخم ها، تاول و ترک پا را به سرعت درمان کند علاوه براین بیماران دیابتی به علت شرایط بیماری احساس سردی در پا می کنند که ناشی از درگیری پا است.

وی بیان کرد: این افراد برای گرم نگهداشتن پا به این دلیل که حرارت را به خوبی حس نمی کنند دچار سوختگی و زخم پا می شوند و بعد از سوختگی نیز به دلیل عدم التیام زخم امکان قطع عضو وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: بیماران دیابتی نباید به هیچ وجه از شی گرمی برای گرم نگهداشتن پاها استفاده کنند بلکه می توان با پاپوش های گرم یا تماس پا با پوست فرد دیگری پا را گرم کنند.

وی با بیان اینکه بیماران دیابتی باید دقت کنند که امکان دارد در فیزیوتراپی نیز دچار سوختگی شوند بنابراین باید به کارشناس فیزیوتراپی اطلاع دهند که مبتلا به دیابتی هستند. خاطر نشان کرد: بهداشت پا، گرفتن ناخن ها به نحوی که داخل گوشت نرود و خشک کردن لای انگشتان پا بعد از شستشو در جلوگیری از زخم های پا در این بیماران موثر است .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با تاکید براینکه حتما روزانه لای انگشتان پای بیماران دیابتی توسط خود فرد و اطرافیان چک شود و هر نوع اسیب پوستی به پزشک اطلاع داده شود، گفت: بیماران دیابتی بعد از درگیری پا سالی یکبار به جراحی عروق مراجعه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: مصرف دخانیات برای عموم مردم خطراتی را به همراه دارد اما برای بیماران دیابتی یک مرگ خودخواسته و  با درد و رنج را به همراه می آورد بنابراین این بیماران باید از دخانیات  پرهیز کنند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image