رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به مردم رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی را توصیه می‌کنیم تا گرفتار موج هشتم بحران کرونا در فصل زمستان نشویم.

به گزارش وب دا، دکتر محمدعلی کیانی در جلسه قرارگاه مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: در روزها و هفته‌های اخیر شاهد میانگین افزایش ۱۸ درصدی آمارهای کرونایی مثبت، سرپایی و بستری بودیم و از تمامی بیمارستان‌ها خواسته شده از آمادگی کامل برخوردار باشند.

دکتر کیانی افزود: از معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواسته شده تا حمایت‌ لازم را از بیمارستان‌ها در زمان بحران‌ها و افزایش آمارها داشته باشند تا کوچکترین خللی در امر درمان به‌موقع بیماران به‌وجود نیاید.

وی با تاکید بر اینکه سی تی اسکن و اکسیژن‌ساز بیمارستان طالقانی و دیگر بیمارستان‌ها تا جایی که در اولویت‌ها قرار دارد باید مورد بررسی و رسیدگی قرار بگیرد، گفت: همچنین در بحث کمبود دارو باید پیگیری لازم صورت پذیرد تا در هیچ‌نوع از اقلام دارویی با کمبود دارو مواجه نشویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین در بحث مدیریت ریسک بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی هم نیازمند یک برنامه‌ریزی ویژه و جداگانه هستیم، زیرا معتقدیم که هرچه قدر در این خصوص کار کنیم چند برابر آن در حفظ سلامت جامعه و درمان موفقیت‌آمیز بیماران سود می‌بریم.

دکتر کیانی بیان کرد: در بحث بیمارستان‌ها از مراکز درمانی اکبر، ولایت، دکتر شیخ، امام رضا(ع) و قائم(عج) در کودکان و از بیمارستان‌های امام رضا(ع)، قائم(عج)، شهید هاشمی‌نژاد، شهید کامیاب، ولایت، شریعتی و طالقانی در بزرگسالان خواسته شده که آمادگی کامل را داشته باشند و در کنار آن بر بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت بیمارستان‌های غیردولتی، خصوصی، خیریه‌ای و نظامی تاکید داریم.

وی تاکید کرد: توصیه ما به مردم رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی بوده تا گرفتار موج هشتم بحران کرونا در فصل زمستان نشویم و باید بدانیم که استفاده از ماسک همچنان یک اصل بسیار مهم در مسیر حفظ سلامت بوده و نباید از آن غافل شویم.

واکسیناسیون نقش بسیار موثری در سلامت جامعه و کاهش بار بیماری‌های کرونا و آنفلوآنزا دارد

در این جلسه دکتر سیدجواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: ما برنامه‌های خود را در واکسیناسیون‌های کرونا و آنفلوآنزا داریم و تنها نیازمند مراجعه گروه‌های هدف به مراکز واکسیناسیون هستیم.

وی با بیان اینکه تنها موضوعی که می‌تواند به کاهش بار بیماری کمک کند، قطعاً و بدون تردید موضوع واکسیناسیون است، خاطرنشان کرد: نتایج برخی مطالعات جدید نشان می‌دهد واکسن آنفلوانزا می‌تواند از افراد در برابر برخی عوارض شدید ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ محافظت کند، به نظر می‌رسد واکسن آنفلوانزا می‌تواند سلاحی ارزشمند برای مبارزه با همه‌گیری کووید ۱۹ باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که مهمترین اصل پیشگیری از بیماری‌های عفونی و ویروسی استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است، تاکید کرد: برای پیشگیری از افزایش بار بیماری و اضافه نشدن بار آنفلوانزا به مراکز درمانی و بهداشتی باید بیش از پیش مقید به رعایت تمامی نکات بهداشتی باشیم.

کمیته بحران جهت مقابله به موج احتمالی هشتم در بیمارستان‌ها فعال شده است

در ادامه این جلسه دکتر شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: تا ۱۵ دی آنفلوآنزای کودکان و تا پایان همین ماه آنفلوآنزای بزرگسالان ادامه دارد.

دکتر بدیعی با ذکر این نکته که کمیته بحران جهت مقابله به موج احتمالی هشتم در بیمارستان‌ها فعال شده است، تاکید کرد: از تک‌تک رزیدنت‌ها و اعضای هیات علمی خواسته شده که طبق شیفت‌بندی معین شده در محل خدمت حضور داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها در ۳ حوزه فضای فیزیکی، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی پیش‌بینی شده و ما می‌خواهیم که در موج احتمالی هشتم از ظرفیت تمامی بیمارستان‌ها به‌خوبی استفاده کنیم تا بیماران به‌موقع و در نزدیک‌ترین مکان درمان شوند.

300 نیروی جدید استخدام در بیمارستان‌ها از اوایل بهمن ماه به‌کارگیری می‌شوند

در بخش دیگری از این جلسه دکتر امیرپرویز توسلی، سرپرست توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: این معاونت همکاری لازم را با معاونت‌های بهداشت و درمان این دانشگاه دارد تا دغدغه‌ای در بحث اقلام و تجهیزات پزشکی بهداشتی و درمانی وجود نداشته باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه ۳۰۰ نیروی جدید در برنامه استخدام بیمارستان‌ها قرار دارند، گفت: این افراد از اوایل بهمن ماه به‌کارگیری می‌شوند و ما آنچیزی را که نیاز حقیقی بیمارستان‌ها باشد مورد حمایت قرار می‌دهیم .

برنامه ویژه‌ای در بیمارستان‌هایی که در خطر بیشتری در بحث اپیدمی‌ها قرار دارند لحاظ شده است

در ادامه این نشست دکتر رضا وثوقی‌مقدم، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: ببمارستان‌های شریعتی، طالقانی، اکبر، ولایت، قائم(عج)، امام رضا(ع) و شهرهای کاشمر، خلیل‌آباد و بردسکن افزایش تخت‌های کرونایی داشته‌اند و از تمامی مراکز درمانی خواسته‌ایم که ارزیابی تمامی موارد خطرآفرین را داشته باشند و ضمن تعریف درست اقدامات پیشگیرانه، آمادگی کامل در راستای مقابله با بحران را داشته باشند.

وی تصریح کرد: در بیمارستان‌هایی که با توجه به موقعیت مکانی و جغرافیایی در خطر بیشتری در بحث اپیدمی‌ها قرار دارند برنامه ویژه‌ای لحاظ شده تا متناسب با مراجعات، سرپایی‌ها و بستری‌های روزانه اقدام لازم را داشته باشند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما سطح‌بندی‌های سطوح هشداری بیمارستان‌ها را در ۳ رنگ زرد، نارنجی و قرمز داریم، خاطرنشان کرد: از بیمارستان‌ها خواسته‌ایم که در بحث مدیریت درمان بهترین تصمیم را بگیرند و در جهت اجرا و عملیاتی کردن آنها به بهترین شکل ممکن اقدام نمایند.

تمامی آمارهای کرونا در حوزه‌های بهداشت و درمان به‌لحظه ثبت می‌شود

در بخش دیگری از این جلسه دکتر مریم سالاری، رییس اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: از هفته اول آذر ماه تاکنون شاهد افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تست‌های مثبت رپید و PCR بودیم به همان نسبت رشد موارد سرپایی و بستری را داشتیم.

وی افزود: در سایت سازمان بهداشت جهانی برآورد افزایش آمارهای کرونایی را در کشورهای مختلف از جمله ایران نشان می‌دهد و باید از هم‌اکنون اقدامات پیشگیرانه مورد نیاز را داشته باشیم.

رییس اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که تمامی آمارهای کرونا در حوزه‌های بهداشت و درمان به‌لحظه ثبت می‌شود،تاکید کرد: در جلسات اعضای ستاد کرونا و قرارگاه مدیریت کرونا مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مناسبت‌ترین تصمیم در مسیر پیشگیری و درمان موفق گرفته شود.

رفتارهای عادی‌انگارانه بسیار نگران‌کننده است

در بخش دیگری از این نشست دکتر مجید جعفری‌نژاد، معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی، تصریح کرد: میزان واکسن کرونا در کشور، استان و حوزه تحت پوشش در دُزهای اول و دوم قابل قبول بوده، اما در دُزهای سوم و چهارم پایین است؛ همچنین میزان تزریق واکسن آنفلوآنزا هم ۲۰ هزار و۷۵۲ دُز تا این لحظه بوده است.

وی  ضمن ابراز نگرانی از رفتارهای موجود در جامعه در موضوع کرونا، بیان کرد: رفتارهای عادی انگارانه، کنار گذاشتن ماسک، و عدم توجه به واکسیناسیون کرونا به‌خصوص دُز یادآور آن از چالش‌های مدیریت مراقبت کووید ۱۹ است.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: کرونا هنوز به پایان نرسیده، اما رفتارهای مردم و حتی برخی از مسئولان بیانگر آن است که به روزهای قبل از شیوع کووید ۱۹ بازگشته‌ایم، موضوعی که بسیار نگران‌کننده است.

00098.jpg - 82.67 kB

00099.jpg - 83.04 kB 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image