رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی اظهار کرد: تحقق شعار جهانی "سلامت برای همه "نیازمند مشارکت مردمی است و معتقدیم که خانه مشارکت مردمی خراسان رضوی در موضوعات مختلف از جمله حوزه سلامت بسیار کارگشا بوده و میتواند بسیاری از مشکلات و دغدغههای مردم در این حوزه را حل کند.
به گزارش وب دا، دکتر علی میری در نشست اعضای خانه مشارکت مردمی خراسان رضوی، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ آئین نامه خانه مشارکت مردمی بهطور مشترک توسط وزارتخانههای کشور و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شد تا نهادها و گروههای مختلف مردمی در جهت اجتماعی کردن حوزه سلامت مشارکت کنند و موضوع سلامت در خانههای بهداشت نباشد و به خانهها هم برود و خود مردم در این حوزه همانند یک سفیر و داوطلب سلامت نقشآفرین باشند.
وی اضافه کرد: همچنین هدف دیگر این آئین نامه مشترک جانبخشی دوباره به NGOها، نهادها، کانونها، خیریهها و انجمنهای فعال در حوزه سلامت بوده که یکی از آنها خانه مشارکتهای مردم است، نهادی که در آن نمایندگان اقشار مختلف هنرمندان، کارمندان، کارگران، بهورزان و نمایندگان معلمان، دانشآموزان و مددجویان حضور دارند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی یکی از مهمترین اهداف ایجاد خانه مشارکت مردمی استان را توانمند سازی مردم برای مراقبت از سلامت خود و اطرافیان عنوان کرد و گفت: اقدامات موثری که در خانه مشارکت مردمی خراسان رضوی صورت میپذیرد موجب تسهیل در رسیدن به اهداف کلان برنامه سلامت میشود و امیدواریم که با برنامهریزی هدفمند بتوانیم اقدامی مناسب در راستای ارائه خدمات سلامت محور به جمعیت حوزه تحت پوششمان صورت دهیم.
هر ۴ بُعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی حوزه سلامت باید مورد توجه اعضای خانه مشارکت مردمی خراسان رضوی قرار بگیرد
همچنین در این نشست دکتر غلامحسن خدایی، پیشکسوت ، فغال اجتماعی و رئیس هیات مدیره انجمن کودکان مبتلا به بیماری کلیوی کیمیا ، گفت: مشارکتهای مردمی در موضوعات مختلف از جمله حوزه سلامت بسیار کارگشا بوده و میتواند بسیاری از مسائل، مشکلات و دغدغههای مردم در این حوزه را حل کند و معتقدیم که خود مردم موثرترین افراد در مسیر رفع مشکلات اقشار مختلف مردم، بهویژه گروههای محروم، کم درآمد و کم برخوردار هستند.
وی افزود: حضور اشخاص مختلف از تمامی گروهها، مجموعهها، NGOها، نهادها، کانونها، خیریهها و انجمنها در این جلسه نویدبخش روزهای خوب آینده در حوزه سلامت است، وقتی صحبت از سلامت میکنیم باید به هر ۴ بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آن توجه کنیم.
ایشان با بیان اینکه در موضوع سلامت ۲۵ درصد مسئولیتها با متولی این حوزه و ۷۵ درصد دیگر که عوامل اجتماعی بوده با دیگر مردم و سایر مجموعهها است، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که خانه مشارکت مردمی نقشی موثر در آگاهسازی هر دو گروه و همچنین جذب بیش از پیش خیران حوزه سلامت دارد و باید در کنار فعال سازی آن ۲۵ درصد، در مسیر حساس سازی ۷۵ درصد دیگر که در سه چهارم اقدامات و اثرپذیریهای این حوزه نقشآفرین هستند تلاش کرد، حتی معتقدیم که همان ۲۵ درصد اثرپذیری هم دیده نشده و این عدد در خوشبینانهترین حالت ۱۵ درصد بوده است.
دکتر خدایی با اشاره به اینکه وضعیت ما در حوزه سلامت سال به سال هزینهبرتر میشود، بیان کرد: علت اصلی این موضوع به تنهایی دیده شدن حوزههای جسمی و تا حدودی روانی و عدم دیده شدن حوزههای اجتماعی و معنوی بوده است و معتقدیم عامل اصلی بسیار از بیماریهای جسمی، بیماریهای روانی، معنوی و اجتماعی بوده و ما بدون توجه به ۳ بعد دیگر، تنها به بعد جسمی آن که خروجیاش رادیولوژی، آزمایشگاه، بیمارستان و اتاق عمل است نگاه میکنیم.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی تاکید ویژهای بر ترویج فرهنگ خودمراقبتی دارد و معتقدیم که همه ما در راستای حفظ سلامت آحاد مختلف جامعه مسئول هستیم و اگر خودمراقبتی باشد موجب عدم آسیب به خود و دیگران میشویم.