269.jpg - 7.22 kBرئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: وجود احساس ارتباط با خالق، به زندگی معنای بیشتری می‌بخشد و دامنه دید و تفکر را بسط می‌دهد، این موضوع خود نوعی تمرین مثبت‌اندیشی است که یکی از اصول بی‌بدیل مدیریت تنش‌های روزانه محسوب می شود.

پروفسور علی گرجی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر، رواج زندگی ماشینی و گسترش تکنولوژی باعث تغییرات بزرگی در زندگی انسان‌ها شده  است که با تغییر ارزش‌ها، عدم تفکر برای استفاده صحیح از تکنولوژی، و سودجویی سیستم سرمایه‌داری باعث شده زندگی با تنش‌هایی بی‌پایان همراه شود، خاطر نشان کرد: در این میان شاید دوری از معنویت در افزایش شدت دلشوره و دلواپسی ما بی‌تاثیر نبوده است.

وی با بیان اینکه پرداختن به معنویت و دینداری در طول تاریخ همواره یکی از روش‌هایی بوده است که انسان برای رسیدن به آرامش از آن بهره برده است، تصریح کرد: اینکه همیشه با قدرتی فراتر از تعاریف مادی در ارتباط باشیم، فرد را از احساس تنهایی و فراموش‌شدگی مصون می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بسیاری از تنش‌ها فرد را به این سوال می‌رساند که هدف از این زندگی پر از تلاطم چیست؟ سوالی که می‌تواند زمینه ساز اضطراب شود، گفت: وجود احساس ارتباط با خالق، به زندگی معنای بیشتری می‌بخشد و دامنه دید و تفکر را بسط می‌دهد. این خود نوعی تمرین مثبت‌اندیشی است که یکی از اصول بی‌بدیل مدیریت تنش‌های روزانه ما می‌باشد.

وی ادامه داد: معناگرایی به فرد کمک می‌کند که به ارزش‌های واقعی با شفافیت نگاه کنیم و تنها بر روی اهداف با ارزش تمرکز نماییم.

پروفسور گرجی با اشاره به اینکه اعتقاد به قدرت لایزال کمک می‌کند تا یاد بگیریم که مسئول تمام وقایع اطراف‌مان نیستیم، بیان کرد:  اتفاقات خوب و بد زیادی در زندگی رخ می‌دهند که در بسیاری از آن‌ها هیچ تاثیری نداشته‌ایم؛ افراد دیندار در این مواقع به جای آن که از خود بپرسند «چرا من؟» سوالاتی نظیر «چگونه این اتفاق می‌تواند سبب رشد من شود؟» را مطرح می‌کنند. این نحوه برخورد با وقایع اطراف‌مان احساس منفی تنش‌ها را کم می‌کند و باعث رفتاری سازنده در ما خواهد شد.

وی با بیان اینکه تخلیه تنش‌ها از طریق صحبت کردن در مورد آن‌ها با کسی که معتمد باشد یکی از راه‌های موثر در مدیریت تنش‌ها است، در این میان چه کسی مطمئن‌تر از خداوند که همیشه حاضر است و هرگاه در خانه‌اش را بزنی به صحبت‌هایت با طمأنینه گوش فراخواهد داد، گفت:

داشتن یک شبکه اجتماعی قوی در اطراف می‌تواند نقش بی‌بدیلی در اضطراب‌زدایی داشته باشد. آدم‌های مذهبی اغلب در قالب هیأت‌هایی که به‌طور متناوب مراسمی را به‌صورت جمعی به اجرا در می‌آورند، این شانس را دارند که از حمایت دائمی یک شبکه ارتباط انسانی برخوردار باشند.

دکتر گرجی با اشاره به اینکه عبادت‌های روزانه همیشه فرصتی است برای هر فرد تا از فعالیت‌های تنش‌زا یا هجوم افکار تشویش‌آفرین حتی در حد دقایقی رها شود، که این خود نوعی روش آرام‌سازی متناوب روزانه محسوب می‌شود، گفت: هر چه بیشتر به نعمت‌هایی که در زندگی از آن برخوردارید فکر کنید، بیشتر به آرامش درونی خواهید رسید؛ هنگامی که احساس کنید که جزئی از یک دنیای بزرگی هستید که ناظری عادل دارد، شانس تطابق با مشکلات را افزایش داده‌اید.

وی با بیان اینکه معناگرایی به شما کمک می‌کند که خوبی را در وجود خودتان و دیگران راحت‌تر بیابید و دیگران را همانطوری که هستند بدون هیچ قضاوتی قبول کنید، ابراز کرد: برای رشد معنویت در ذات خودتان، شما ترغیب به کمک به سایر انسان‌ها می‌شوید؛ این خود نوعی مثبت‌گرایی را در وجودتان تقویت می‌کند و از هر قدمی به جلو، اگرچه بسیار کوچک، ارضاء و اقناع می‌شوید.

وی گفت: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که انسان‌های دین‌گرا از نظر سلامت روانی وضعیت بهتری نسبت به دیگران دارند و به راحتی و به سرعت با مشکلات اطراف‌شان تطابق پیدا می‌کنند؛ نحوه رفتار این انسان‌ها بیشتر مترادف با سبک زندگی سالم است که آن‌ها را از روش‌هایی از زندگی که سلامت بدن آن‌ها را به مخاطره می‌اندازد، نظیر مصرف الکل یا اضطراب درونی، دور نگه می‌دارد.

پروفسور گرجی با اشاره به اینکه افراد دیندار که به بیماری‌های مزمن یا صعب‌العلاج نظیر سرطان مبتلا می‌شوند، با قدرت روحی- روانی خود راحت‌تر قادر به تطابق با شرایط هستند، گفت:  توجه به خداوند و رضای او در این بیماران در مقایسه با سایر مبتلایان باعث می‌شود که کمتر مبتلا به تنش و اضطراب، افسردگی و تمایلات به خودکشی بشوند و احساسات مثبت قوی‌تری در وجودشان نقش ببندد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اگر تنش‌هاي روزانه، قلب شما را مالامال از تشويش و دلواپسي كرده است، وجود خودتان را به قدرت لايزال الهي پيوند دهيد، تاکید کرد: بر روي كاغذي بنويسيد كه با ياد او تمامي قلب‌ها به آرامش مي‌رسند و در گوشه‌اي از محل كار يا زندگي تان نصب كنيد، هرگاه براي كاهش تنش‌هايتان خواستيد با كسي صحبت كنيد، او بي هيچ منتي در اختيار شماست و اگر خواستيد او با شما صحبت كند تا به آرامش برسيد، كتابش را بگشائيد،او با شما سخن خواهد گفت.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image