220.jpg - 7.92 kBفوق تخصص انکولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ابتلا به بیماری سرطان در حال حاضر در کشور ما از متوسط جهانی کمتر است اما در دو دهه آینده  این بیماری در کشور افزایش بیشتری خواهد یافت و لازم است در این زمینه پیشگیری های لازم صورت گیرد. .

دکتر سید امیر آل داوود ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه آلاینده های محیطی و سبک زندگی ناسالم ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهد از همین رو پیش بینی می شود در دو دهه اینده ایران جزو کشورهای برتر در میزان ابتلا به سرطان است، خاطر نشان کرد: هر چه سرطان در مراحل ابتدایی شناسایی و درمان شود علاج قطعی این بیماری نیز افزایش می یابد .

وی با اشاره به اینکه نباید روند درمان بیماری را با مراجعه به مدعیان طب ایرانی و یا عطاران به تعویق انداخت و زمان طلایی درمان را از دست داد، تصریح کرد: مدعیان طب اسلامی افرادی هستند که بدون داشتن مدرک آکادمیک عموما با انگیزه های سوء استفاده مالی وقت طلایی بیماران مبتلا به سرطان را هدر داده و یا حتی با تجویز های نادرست مانع بهبود حال بیماران می شوند.

دکتر آل داوود با اشاره به اینکه همکاری خوبی با متخصصین طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص کاهش عوارض احتمالی روش های درمانی سرطان انجام شده است، گفت: به زعم متخصصین این حوزه نمی توان با گیاه دارو بیماران سرطان را مداوا کرد بلکه فقط می توان با کمک گیاه داروها عوارض جانبی روش های درمانی مانند حالت تهوع و ضعف ناشی از شیمی درمانی و... را کاهش داد بنابراین مردم نباید فریب افراد سودجو را بخورند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آگاهی بخشی در خصوص علایم احتمالی بیماری سرطان می تواند باعث تشخیص به موقع بیماری و درمان  موفقیت آمیز آن شود، گفت: عواملی زمینه ساز ابتلا به بیماری سرطان می شوند که پرهیز از آن در حفظ سلامت عمومی جامعه موثر است .

وی با اشاره به عوامل خطرساز در ابتلا به بیماری سرطان عموما به سبک زندگی و آلاینده های محیطی مرتبط است، عنوان کرد: مصرف دخانیات یکی از مهمترین معضلات بهداشتی است که علاوه بر افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی  زمینه ساز ابتلا به بیش از 11 نوع سرطان می شود که از آن جمله می توان به سرطانهای حفره دهان، حنجره، مری، معده، کلیه ، ریه  و مثانه اشاره کرد .

دکتر آل داوود تاکید کرد: منظور از مصرف دخانیات صرفا مصرف سیگار نیست البته این موضوع متاسفانه در سالهای اخیر رشد فزاینده ای به خصوص در سنین پایین تر و بانوان داشته است که می تواند موجب ابتلا به بیماریهای زیادی شود اما مصرف قلیان به خصوص به شکل خانوادگی و با حضور فعال نوجوانان و جوانان به مراتب خطرناک تر از سیگار است و مصرف  مواد مخدر نیز خود یکی از عوامل مهم در ابتلا به سرطان است.

وی با اشاره به اینکه استفاده  بیش از حد از غذاهای فرآوری شده به دلیل دارا بودن مواد نگهدارنده علاوه بر زمینه سازی بر ای چاقی که خود یکی از علل مهم ابتلا به سرطان است ، مشکلات گوارشی را برای افراد ایجاد می کند که می تواند زمینه ساز ابتلا به بیماریهای بدخیم گوارشی شود، عنوان کرد: آلودگی هوا نیز یکی دیگر از معضلات شهرهای بزرگ است که می تواند باعث مشکلات زیادی برای سلامت عموم جامعه شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علایم هشدار دهنده ابتلا به سرطان در قسمت های مختلف بدن متفاوت است اما وجود توده های غیر طبیعی در نسج نرم بدن مانند شکم و پستانها که عموما بدون درد است یکی از فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان است، ابراز کرد: تغییر در وضعیت اجابت مزاج که مزمن شده و بیش از دو هفته به طول بیانجامد  مانند تناوب در یبوست و اسهال و یا یبوست های طولانی که نشان دهنده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است .

وی ادامه داد: خونریزی های غیر طبیعی حتی به مقدار کم ، سرفه ، دفع خلط خونی، ادرار و مدفوع خونی ، گرفتگی صدا بیش از دو هفته ، احساس گیر کردن غذا هنگام بلع حتی به درجات اندک، وجود خال غیر طبیعی در بدن که تغیر شکل و حجم داده و یا خون پس می دهد از دیگر علایم هشدار دهنده بیماری سرطان است که باید به موقع تحت بررسی قرار گیرد.

دکتر آل داوود گفت: برخلاف تصور عموم بیماران مبتلا به سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص و درمان ظاهر کاملا معمولی دارند و از اشتهای خوبی برخوردارند و در مراحل پایانی درمان ضعیف و کم اشتها می شوند بنابراین تصور نکنند هر فردی که دچار رنگ پریدگی و یا کاهش اشتها نشده لزوما بیمار سرطانی نیست بلکه این شرایط بد حالی بعد از گذشت مدت زیادی از بیماری بروز می کند که در چنین شرایطی امید زیادی برای درمان قطعی بیماری وجود ندارد.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image