رئیس توسعه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: معتقدیم که راهاندازی بخش علوم اعصاب بالینی و برگزاری مدارس صرع موجب رشد کشور در حوزه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به صرع شده است؛ خدمات درمانی ارائه شده به این بیماران یکی از پیشرفته ترین سیستم های درمانی در جهان است.
پرفسور علی گرجی در حاشیه برگزاری سومین مدرسه بین المللی صرع در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: در قالب برنامههای این مدرسه بر روی تکنیکهای تخصصی و تحقیقات صورت گرفته روی سلولهای بنیادی و با استفاده از بافتی که در جریان جراحیها خارج میشود کار خواهد شد و در کنار آن ارائه آخرین آموزشها و تجربیات مؤفق کسب شده در حوزه علوم اعصاب را به دانشجویان خواهیم داشت.
رئیس توسعه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که تفاوت سومین مدرسه بینالمللی صرع با 2 نوبت قبل معرفی شیوهها و تکنیکهای جدیدتر بوده است تأکید کرد: در این مرحله، شرکت کنندگان در مدرسه صرع،رمی توانند بهطور همزمان جراحی صرع و کارهای تحقیقاتی از بافت مغز انسان را داشته باشند و با تعامل و همکاری با مراکز پیشرفته جهانی در مسیر خدمات رسانی بهتر به هموطنانمان گام برداریم.
پرفسور گرجی با اشاره به اینکه در جریان برگزاری سومین مدرسه بینالمللی صرع 6 بیمار مبتلا به صرع در خراسان رضوی جراحی خواهند شد، بیان کرد: ما بسیار امیدواریم که با ادامه برگزاری این مدارس شاهد اضافه شدن تکنیکهای جدید از جمله اجرای سلولدرمانی در بیماریهای عصبی و همچنین الکترودگذاری سطحی و عمقی داخل مغز در مشهد باشیم و در نظر داریم تا که اجرای این تکنیکها و شیوههای جدید درمانی را از سال آینده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در اولین و دومین مدرسه بینالمللی صرع خروجی و دستاورد بسیار خوبی در حوزههای آموزش، پژوهش و درمان داشتیم و متخصصان و دانشجویان حاضر در این مدارس ضمن بهرهگیری از آخرین آموزههای حوزه علوم اعصاب، اقدامات درمانی مؤثری را بر روی بیماران داشتند، خاطرنشان کرد: همچنین در زمان برگزاری سومین مدرسه بینالمللی صرع هم از ظرفیت نخبگان و متخصصان داخلی و خارجی علوم اعصاب بهرهمند هستیم تا با آخرین شیوههای آموزشی و درمانی در این حوزه آشنا شویم و در کنار اقدامات درمانی، خدمات آموزشی و مشاورهای هم برای بیماران و خانوادههای آنان داریم.
مسئول برگزاری سومین مدرسه بینالمللی صرع ادامه داد: در زمان برگزاری دومین مدرسه بینالمللی صرع تفاهمنامه همکاریای میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با 2 دانشگاه آلمان منعقد شد و به دنبال آن علاوه بر حضور اساتید در کشور، از طریق بستر فضای مجازی تبادل اطلاعات با سایر پزشکان و محققین در کشورهای مختلف جهان را داریم.
پرفسور گرجی اضافه کرد: مهمترین برنامه پیشرو در حوزه علوم اعصاب انجام سلولدرمانی در بیماریهای عصبی از سال آینده بوده و میخواهیم که این کار را همزمان با اجرای الکترودگذاری سطحی و عمقی داخل مغز آغاز نماییم و 2 اقدام مؤثر دیگر در حوزه درمان بیماران در رشته علوم اعصاب داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ما در نظر داریم تا با همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و حوزه مدیریت گردشگری سلامت این دانشگاه پذیرش و درمان بیماران غیرایرانی مبتلا به صرع را داشته باشیم و با توجه به اینکه مشابه تکنیکهایی که در مشهد اجرا میشود در کشورهای همسایه و منطقه وجود ندارد پذیرش و درمان بیماران غیرایرانی مرتبط با این حوزه فرصت بسیارخوبی در حوزه گردشگری سلامت است.
رئیس مرکز توسعه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما از حمایتهای صورت گرفته از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه علوم اعصاب و برگزاری مدرسه صرع تقدیر و تشکر میکنیم و امیدواریم که این حمایتها بیشتر از قبل باشد و تا زمان تحقق اهداف مدنظر و کسب نتیجه لازم ادامه داشته باشد تا بتوانیم گامی بهتر در جهت ارائه خدمات مؤثرتر به مردم به عنوان بزرگترین سرمایه کشور داشته باشیم.
اجرای هرچه بهتر برنامههای دپارتمان علوم اعصاب یکی از 7 مأموریت مهم محول شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه این برنامه دکتر فریبرز ثمینی، مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: یکی از 7 مأموریت مهمی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد محول شد بحث اجرای هرچه بهتر برنامههای دپارتمان علوم اعصاب بود که برنامههای این حوزه در سطح منطقه 9 آمایشی در حال اجرا است.
وی تأکید کرد: ما در اجرای برنامههای دپارتمان علوم اعصاب از ظرفیت تمامی 9 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی مشهد، بجنورد، بیرجند، گناباد، نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه، تربت جام و اسفراین استفاده کردیم و هر یک از دانشگاهها و دانشکدهها روی یکی از موضوعات مربوط به این حوزه تخصصی کار میکنند.
مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اقدام شاخص دیگر صورت گرفته در بحث رجیستری بود که در حوزههای مختلف از جمله بیماریهای مغز و اعصاب بسیار کارگشا بوده و هست.
دکتر ثمینی با بیان اینکه ما به دنبال استفاده حداکثری از تجربیات اساتید و متخصصان برتر حوزه علوم اعصاب در داخل و خارج کشور هستیم، خاطر نشان کرد: ما میخواهیم که با انتقال تجربیات و همچنین آموزههای جدید خدمتی بهتر و مؤثرتر در این حوزه و در 2 موضوع آموزش دانشجویان و همچنین درمان بیماران ارائه دهیم.
پیشرفت قابل توجه کشور در حوزه علوم اعصاب
مسئول حوزه بینالملل معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به نتایج مؤثر تفاهمنامههای منعقد شده میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دانشگاههای آلمان در زمینه درمان صرع، گفت: ما در حوزه علوم اعصاب روزبهروز در حال پیشرفت هستیم و بهرهگیری از دیگر کشورها را در این خصوص بسیار مؤثر میدانیم.
به گزارش وب دا، دکتر سجاد سحابنگاه در سومین مدرسه بینالمللی صرع که به همت دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: با افتتاح دپارتمان علوم اعصاب در سال 1395 شاهد اقدامات مؤثری در این حوزه تخصصی از علوم پزشکی بودیم و در نخستین گام راهاندازی بخش بالین علوم اعصاب را داشتیم.
وی تصریح کرد: پس از افتتاح این دپارتمان گامهای بلندی در حوزه علوم اعصاب برداشته شد که یکی از مهمترین آن ها برنامههای مدرسه بینالمللی صرع بود و در این برنامهها از ظرفیت نخبگان علوم اعصاب در ایران و آلمان استفاده شده است، برنامهای که تاکنون در 2 نوبت برگزار شده و اکنون سومین نوبت آن در حال برگزاری است.
مسئول حوزه بینالملل معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما در حوزه علوم اعصاب روزبهروز در حال پیشرفت هستیم و بهرهگیری از دیگر کشورها را در این خصوص بسیار مؤثر میدانیم، خاطرنشان کرد: ما همواره معتقدیم که باید در جهت بهرهگیری شیوههای نوین و روزدرمانی در حوزههای مختلف از جمله درمان بیماران صرع استفاده کرد و در این مسیر استفاده از تجربیات مؤفق دیگر کشورها بسیار حائز اهمیت بوده و هست و معتقدیم که تفاهمنامههای منعقد شده میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دانشگاههای آلمان در زمینه درمان صرع دستاوردهای بسیارخوبی داشته است.
دکتر سحابنگاه بیان کرد: ما از جایگاه ویژهای در رشتهها و تخصصهای حوزه سلامت از جمله علوم اعصاب در سطح منطقه برخوردار هستیم و داشتن پزشکان نخبه و توانمند در تمامی تخصصها یک امتیاز بزرگ به حساب میآید، پزشکانی که تعداد زیادی از آنان عضو نخبگان یک درصدی هستند.
سومین مدرسه بین المللی صرع با حضور متخصصانی از آلمان و کشورمان از تاریخ 2 الی 4 اسفند ماه در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار می شود.