154.jpg - 12.88 kBرئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ابتلا به خودخواهی افراطی سبب ایجاد فاصله با نزدیکان و دوستان می‌شود و به‌دنبال احساس تنهایی و طرد شدن تنش و اضطراب جایگزین می شود.  

پروفسور علی گرجی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه افراد خودخواه انگیزه‌ها و خواسته‌های خود را بر دیگران ترجیح می‌دهند چرا که در پندار خود از سایرین برتر هستند، خاطر نشان کرد: به بیان دیگر این افراد دچار یک خود برتر بینی عمیق و خیالی هستند که به آن‌ها این حق را می‌دهد تا حقوق دیگران را نادیده بگیرند و فارغ از حقایق واقعی در جامعه اطرافشان تنها به ارضای نیازهای خود تحت هر شرایطی بپردازند.

وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که بسیاری از انسان‌ها در انتخاب بین رعایت حقوق و احساسات دیگران و آرامش از یک سو و توجه به احساسات شخصی و فردی و درگیر شدن با تنش‌ها و اضطراب، راه دوم را انتخاب می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: افراد خودپرست به‌شدت از انتقاد آشفته می شوند چرا که احساس می‌کنند که انگیزه‌های درونی آن‌ها سرکوب شده و ممکن است تحت کنترل منتقد در بیایند؛ احساسی که اغلب به پرخاشگری منتهی می‌شود.

وی ابراز کرد: افراد خودخواه در زندگی زناشویی هم موفق نیستند، اگر کار به طلاق نکشد، سردی و بیگانگی و مشکلات تربیت فرزندان زندگی آن‌ها را با تنش و تلاطم همراه می‌کند.

پروفسور علی گرجی با بیان اینکه کوچکترین بی‌توجهی از جانب اطرافیان توهین تفسیر می‌شود بدون آن که این حق برای سایرین وجود داشته باشد که درگیر مسائل شخصی خود باشند، اظهار کرد: افراد خودپرست تنها خود درگیر تنش و اضطراب نیستند، آن‌ها را می‌توان افراد تنش‌زا نیز نامید.

وی ادامه داد:  در بسیاری از موارد خانواده و یا نزدیکان فرد به آتش خودپرستی فرد دامن می‌زنند و از رفتارهای خودخواهانه وی حمایت می‌کنند و این باعث می‌شود که این ارتباط برای فرد خودخواه به‌خاطر احساس امنیتی که برایش پدید می‌آورد، حالتی مقدس بگیرد.

پروفسور گرجی با بیان اینکه  در چنین موقعیتی فرد خود خواه  از هر انتقادی نسبت به افراد حامی وی برانگیخته می‌شود و هیچ حقوقی را برای سایرین در مقابل افراد حامی خود قائل نیست، گفت: بسیاری از مشکلات خانوادگی بین همسر و فرد خودخواه نیز از همین احساس نشأت می‌گیرد، مشکلی که اغلب منجر به درگیری‌های شدید خانوادگی و یا طلاق می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه راهکارهایی برای کاهش میل خود خواهی وجود دارد ، بیان کرد:  اولين و شايد مهم‌ترين گام پذيرفتن اين موضوع است كه شما آدم خودخواهي هستيد،  در گام بعدی هر روز در دفتري كارهايتان را كه باعث آزردگي ديگران شده است را يادداشت كنيد و بعد در مورد آن‌ها بيانديشيد و در هر كدام رفتارهاي خودخواهانه خودتان را مشخص كنيد.

وی افزود: رفتارهاي خودخواهانه ديگران كه باعث تنش شما شده است را در صفحه مقابل بنويسيد و سپس سعي كنيد اين رفتارها را با رفتاري كه از خود شما سرزده مقايسه كنيد؛ تمرين كنيد كه در قضاوت‌هايتان عادلانه رفتار كنيد. مي‌توانيد در ذهن‌تان خودتان را به جاي فردي تصور كنيد كه شما رفتار خود خواهانه‌اي را با او انجام داده‌ايد و سپس ببينيد كه چه احساس بدي به شما دست مي‌دهد و چه تصور زشتي نسبت به فاعل آن عمل خواهيد داشت.

پروفسور گرجی بیان کرد: در همان دفتري كه از رفتارهاي خودخواهانه خود فهرستي را فراهم آورده‌ايد، در مقابل هر رفتار زشت و خودپرستانه، راه حل و رفتار مناسب را بنويسيد و سعي كنيد دفعه بعد كه در اين شرايط قرار گرفتيد از راه حلي كه اكنون در چنته داريد استفاده كنيد؛ سعي كنيد با عضو شدن در گروه‌هاي اجتماعي مثل انجمن‌هاي كمك به بيماران سرطاني يا ايتام، به‌همراه ساير خيرين به كمك به افراد نيازمند بدون چشم‌داشت شخصي بپردازيد، علاوه براین با استفاده از روش‌هايي نظير ورزش مستمر، موسيقي درماني و هنر درماني سعي كنيد تا اضطراب و تنش خود را كاهش دهيد و سعي كنيد به اطرافيان، به طبيعت، به كارهاي ارزشمند هنري و ... علاقمند شويد و به تدريج به علاقه خود به آن‌ها بيفزائيد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image