مدیر گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آزمایشگاههای تشخیص طبی به طور کلی نقش ارزندهای در کمک به پزشک و تشخیص صحیح بیماریها دارند و معتقدیم که تشخیص بیماری بدون انجام آزمایش و انجام اقداماتی نظیر رادیولوژی امکان پذیر نیست و یا اینکه با خطاهای بسیار بالایی همراه است.
دکتر زهرا مشکات در گفتگو با وب دا، ضمن عرض تبریک سالروز گرامیداشت حکیم جرجانی و روز علوم آزمایشگاهی، اظهار کرد: نقش آزمایشگاه در تشخیص تمامی بیماریها بر هیچکس پوشیده نیست و تشخیص بیماری بدون انجام آزمایش و انجام اقداماتی نظیر رادیولوژی امکان پذیر نیست و یا اینکه با خطاهای بسیار بالایی همراه است.
رئیس مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: آزمایشگاههای تشخیص طبی به طور کلی نقش ارزندهای در کمک به پزشک و تشخیص صحیح بیماریها دارند تا بهترین روش جهت انجام یک درمان موفقیتآمیز انتخاب شود.
مدیر گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فعالیتهای آزمایشگاهی در حوزههای مختلفی صورت میپذیرد که یکی از آنها حوزه ویروسشناسی بوده و آزمایشهای آن در آزمایشگاه تخصصی بیمارستان قائم(عج) مشهد انجام میشود، خاطرنشان کرد: در این آزمایشگاه تمامی آزمایشهای ویروسی انجام میشود و از زمان آغاز بحران کرونا هم آزمایش ویروسی کووید 19 هم به برنامههای کاری این آزمایشگاه اضافه شده است.
دکتر مشکات با اشاره به اینکه آزمایشهای آزمایشگاه تخصصی بیمارستان قائم(عج) مشهد با روش مولکولی انجام میشود، بیان کرد: از جمله این آزمایشها میتوان به مواردی همچون HIV، HSI، HTIV1، هپاتیتهای B و C، پاپیتوماویروسها، سایتومگالوویروس، افشنوایویروس، پاپیلوما و غیره اشاره کرد.
وی اضافه کرد: در این آزمایشها علاوه بر تشخیص کیفی در تمامی آزمایشها، تشخیص کمی را در آزمایشهای HIV و هپاتیتهای B و C هم داریم و در کنار آن ژنوتایپینگ ویروسهای نظیر پاپیلوما نیز در این مرکز تخصصی آزمایشگاهی انجام میشود.
رئیس مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که از بهمن ماه سال 1398 که شروع بحران کرونا را در ایران داشتیم تغییراتی در آزمایشگاه ویروسشناسی بیمارستان قائم(عج) ایجاد شد، تأکید کرد: بخش مجزا و تشخیصی آزمایشات کرونا ویروس در این آزمایشگاه تخصصی فعال شد، فعالیتهای تخصصی این حوزه از فروردین ماه سال 1399 آغاز شد و مشابه این آزمایشگاه را با توجه به نیازی که احساس شد در بیمارستان امام رضا(ع) هم راهاندازی شد تا آزمایشهای موردنیاز بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها در کوتاهترین زمان انجام شود.
دکتر مشکات افزود: ما به جز انجام آزمایشهای بیمارستانی، موارد ارسالی از مراکز بهداشت را هم انجام میدهیم و بهطور متوسط روزانه و در زمان اوج بیماری بیش از 400 آزمایش مورد بررسی قرار میگرفت و پاسخ آن در زمانی کمتر از 24 ساعت ارسال میشد.
وی با تأکید بر اینکه ما در کنار انجام آزمایشهای کرونا، موارد غیرکرونا را هم همچون گذشته با قوت تمام انجام میدهیم و وضعیت کرونایی خللی در انجام کارهای غیرکرونایی ایجاد نکرده است، گفت: ما در آزمایشگاه ویروسشناسی بیمارستان قائم(عج) از نیروهای متخصص و توانمند بهرهمند هستیم و معتقدیم که با توجه به ظرفیتهای موجود اضافه شدن چند آزمایش دیگر به برنامههای کاری این آزمایشگاه تخصصی قابل انجام است.
مسئول فنی آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان قائم(عج) همچنین در خصوص نیازهای این آزمایشگاه تخصصی در جهت ارائه خدمات بهتر و بیشتر، گفت: ما نیازمند حمایت لازم در حزوههای مختلف هستیم و در همین خصوص باید اشاره کنیم که مهمترین نیازمان بهروزشدن تجهیزات آزمایشگاهی این مجموعه بوده تا بتوانیم همچون گذشته و حتی بهتر از قبل خدمترسان مردم در حوزه آزمایشهای ویروسی باشیم.