مدیر توسعه و ارتقا شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ارایه خدمات آزمایشگاهی به پیش از 5 میلیون و 300 هزار نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه بیماریهای واگیر و غیر واگیر دار یکی از خدمات حوزه بهداشت است.
دکتر محمد حسن درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه سالانه در بیش از 1400 واحد بهداشتی اعم از خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت به 5 میلیون 330 هزار نفر جمعیت بومی و یک میلیون و 200 هزار نفر اتباع خارجی خدمت رسانی می شودخاطر نشان کرد: بالغ بر 300 نفر پرسنل ازمایشگاه در خدمت سلامت عمومی جامعه در ازمایشگاه های تحت پوشش معاونت بهداشتی خدمت می کنند.
وی با بیان اینکه روز علوم ازمایشگاه برای گرامیداشت یاد حکیم و دین پژوه اسماعیل بن جرجانی فرصتی است تا از زحمات پرسنل آزمایشگاهی تقدیر شود، تصریح کرد: آزمایشگاه ها در حوزه پیشگیری از بیماری های واگیر و غیر واگیر دار، کنترل کیفی اب و آزمایش های ویژه نوزادان، مادران باردار، سالمندان و زوجین جوان خدمات متنوعی را ارایه می دهد.
دکتر درخشان با بیان اینکه خدمات سطح یک در مراکز جامع خدمات سلامت به بیماران ارایه می شود که در تعدادی از این مراکز آزمایشگاه فعال و نمونه گیری از افراد با دستگاه های مدرن انجام می شود، عنوان کرد: علاوه بر خدمات آزمایشگاه های سطح یک ، تشخیص مولکوی هیپوتیروئید نوزدان و فنیل کتونوری نیز در آزمایشگاه مرجع بهداشتی مشهد انجام می شود و در دو برنامه هیپوتیروئید و فنیل کتونوری نمونه های ارسالی از شهرستانهای نیشابور، سبزوار، تربت جام و تربت حیدریه و گناباد نیز دریافت و بررسی می شود.
مدیر توسعه و ارتقا شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آزمایشگاه مرجع سل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به صورت تخصصی سطح سه در این حوزه فعالیت می کند، عنوان کرد: خدمات نظارت بر سلامت آب و آزمایش های ژنتیک، میکروبیولوژی؛ ویروس شناسی، بیماریهای باز پدید و نو پدید، سی سی اچ اف، اچ آی وی، اچ پی وی به بیماران خدمت ارایه می کند.
دکتر درخشان با بیان اینکه سالیانه بیش از 2 هزار نمونه برداری از آب شرب برای بررسی سلامت اب اشامیدنی مردم انجام می شود، عنوان کرد: بیش از 16 نوع سموم موجود در اب توسط ازمایشگاه ها مورد بررسی وارزیابی قرار می گیرد.