238.jpg - 8.50 kBعضو هیات دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آسم یکی از بیماری های شایع تنفسی است  که مبتلایان به این بیماری  نیازمند معاینات ویژه هستند تا ضمن بررسی علت و شدت بیماری، روند درمان آغاز شود.   

دکتر شهاب الدین سروری، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه معاینات  سر، گردن، قفسه سینه و  پوست از جمله معاینات معمول برای بیماران آسم است، گفت: وجود مشکلات پوستی مانند اگزما، کهیر، درماتیت اتوپیک، درگیری راه تنفسی فوقانی مثل پولیپ های بینی در کنار علائم تنفسی می تواند کلید تشخیصی برای بیماری آسم باشد.

فوق تخصص ریه و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای تشخیص بیماری آسم از تست های تنفسی استفاده می شود که به طور معمول نتایج تست نشان دهنده انسداد برگشت پذیر است، گفت: طبیعی بودن تست های تنفسی به هیچ عنوان احتمال ابتلا به آسم را رد نمی کند و گاهی نیاز است از تست های تحریکی استفاده شود.

وی با بیان اینکه بعد از تشخیص و  تعیین شدت بیماری، درمان آغاز می شود، گفت: بیماران آسم برای درمان در چند دسته قرار می گیرند برخی از بیماران کمتر از دو روز در هفته دچار حمله آسمی می شوند و نیاز به درمان دارند، برخی از بیماران علایمی بیش از دو هفته دارند اما این علایم روزانه نیست؛ افراد دیگر تقریبا هر روز نیاز به اسپری دارند این بیماران مبتلا به آسم شدید هستند و علایم آسم را چندین بار در طی یک روز تجربه می کنند.

دکتر سروری با اشاره به اینکه، آسم یک بیماری مزمن است که برای کنترل آن نیاز به  مراجعه مرتب به پزشک  وجود دارد، گفت: اساس درمان در بیماران آسم استفاده از کورتون های استنشاقی به صورت منظم و در صورت عدم کنترل نیاز به افزایش دز کورتون های استشاقی و راهکارهای درمانی ویژه است.

حملات شدید آسم یکی از علل شایع مراجعات به اورژانس است

وی با بیان اینکه حملات تشدید آسم یکی از علل شایع مراجعات به اورژانس است، گفت: این بیماران با تنگی نفس شدید، تنفس کوتاه ،سرفه های بلند و احساس فشار در سینه به پزشک مراجعه می کنند.

دکتر سروری با اشاره به اینکه  کنترل حملات آسم نیاز به درمان های مناسب و همکاری متقابل بین پزشک و بیمار دارد، گفت: بیمارانی که با حملات شدید آسم نیاز به درمان سریع و اورژانسی دارند عموما داروهای ضد التهاب دریافت می کنند و برخی دیگر نیازمند بستری هستند.

وی با بیان اینکه وجود الاینده های هوایی در ایجاد آسم موثر است، ابراز کرد: صنعتی شدن شهر و وجود آلاینده های هوا با ایجاد آسیب و تخریب راه های هوایی کوچک در ایجاد آسم موثر است، علاوه براین کاهش دریافت برخی ویتامین ها مانند ویتامین e و d  ، مصرف سیگار در والدین، استرس والدین و مصرف برخی آنتی بیوتیک ها و استامینوفن از جمله عوامل ابتلا به اسم در کودکان و بزرگسالان است.

دکتر سروری با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی به خصوص در بانوان یکی از ریز فاکتورهای ابتلا به آسم است، اظهار کرد:  علاوه براین کاهش یا عدم تغذیه با شیر مادر در نوزادان می تواند یک فاکتور مستعد کننده برای ابتلا به آسم در سال های بعدی باشد.

وی بیان کرد: علائم بیماران مبتلا به آسم معمولا خس خس سینه، بازدم طولانی و سرفه های مکرر است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image