عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته مهم که برخی زوجین بدون فرزند و یا تک فرزند امروز، سالمندان تنهای جامعه فردا خواهند بود اظهار کرد: ترویج فرزند آوری از برنامه های روز جامعه ماست، زیرا کاهش فرزندان علاوه بر تنهایی، به مشکلات روانی، افسردگی و غیره در سطح جامعه دامن خواهد زد، و قطعا فرزند آوری باعث افزایش ارتباطات خانوادگی، و تحکیم پیوندهای خانوادگی و داشتن جامعه ای جوان و با اشتیاق خواهد شد.
دکتر عزت حاج ملارضایی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه میزان ابتلا به سرطان رحم و پستان در بانوانی که سابقه باروری نداشته و تجربه نکرده اند نسبت به بانوانی که فرزند دار هستند بیشتر است خاطر نشان کرد: در سنین پایین نسبت به فرزند آوری اقدام کنید و با فرزندان بیشتر به افزایش سطح پویایی، نشاط و تکامل جامعه کمک کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر تک فرزندی یا بی فرزندی در جامعه ما به عنوان یک بحران اساسی تلقی می شود و از چالش های روز جامعه ماست و این بحران روز بروز بیشتر و زمینه ساز اختلالات روحی در سالمندان، مشکلات زناشویی، افسردگی، ناسازگاری و سایر آسیب های اجتماعی در جامعه خواهد شد.
وی افزود: اگر چه در مدت اخیر همه سازمان ها و نهادها در حیطه ترویج فرزند آوری اقدام نموده اند، ولی لازم است این فرهنگ گسترش یابد و رسانه ملی در حیطه اطلاع رسانی نقش مهمی را برعهده دارد.
دکتر حاج ملارضایی با بیان اینکه برخی از خانواده ها مشکلات اقتصادی و اجتماعی را از دلایل کاهش فرزندان عنوان می کنند یاد آور شد: اگر چه مشکلات اقتصادی و اجتماعی نقش مهمی دارد ولی تجربه نشان می دهد که در یک خانواده با فرزندان بیشتر زمینه های برنامه ریزی در توزیع مناسب امکانات، عدالت، نشاط و شور و سلامت روحی والدین و فرزندان بیشتر حکفرماست.
این متخصص زنان تاکید کرد: از زمان آغاز بارداری تا زمان تولد فرزند حمایت های روحی و روانی و تغذیه و مراقبت صحیح از مادران باردار برای تولد یک فرزند سالم نقش بسزایی دارد.