1.jpg - 10.32 kBرئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه مشهد اظهار کرد: احتمال صاعقه زدگی درمناطق کوهستانی و ییلاقی در  فصل بهار افزایش می یابد.

دکتر علی یزدانی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش آمار موارد صاعقه زدگی در کشور و همچنین حضور بسیاری از شهروندان در مناطق کوهستانی و ییلاقی اطراف شهر مشهد و شهر های استان خراسان، لازم است عموم مردم در این زمینه به موارد پیشگیرانه توجه داشته باشند.

وی افزود: صاعقه یک پدیده طبیعی است که در ارتفاعات، مناطق کوهستانی و در فصول پرباران سال مثل بهار و پاییز بیشتر رخ می دهد، اما به دلیل سرمای هوا در پاییز کمتر شاهد حضور مردم دراین مناطق هستیم. در حالیکه در فصل بهار، هوای مفرح و زیبایی های طبیعت جمع کثیری از هموطنان را به دامان طبیعت می کشاند. ضمن اینکه کوچ هموطنان عشایر به مناطق مرتفع نیز نقش مهمی در افزایش آمار صاعقه زدگی در فصل بهار را  شامل می شود.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه مشهد تصریح کرد: قرار گرفتن در معرض صاعقه با چند صد میلیون ولتاژ و حرارتی نزدیک به 27000 درجه سانتیگراد خطرات زیانباری برای فرد دارد و مرگ ناگهانی، اختلال در عملکرد ارگان های حساس بدن از جمله مغز، قلب، کلیه ها، فلج گسترده عضلانی و سوختگی های شدید از عوارض صاعقه زدگی به شمار می رود.

دکتر علی یزدانی  با اشاره به اقبال عمومی هموطنان به ویژه جوانان به طبیعتگردی تاکید کرد: در صورت مواجهه با آب و هوای ابری و بارانی از حضور در دشت های باز و مناطق مرتفع کوهستانی پرهیز کنند.

وی یادآور شد قرار گرفتن در زیر درختان، خطر برخورد با صاعقه را افزایش می دهد و در چنین شرایطی ماندن در مکانهای سرپوشیده، حتی درون کمپ یا اتومبیل، موجب کاهش احتمال صاعقه زدگی خواهد شد.همچنین نباید فراموش کرد در این مواقع آنتن خودرو را از ماشین جدا کنیم.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه مشهد در پایان به هموطنان توصیه کرد در صورت مواجهه با مصدوم صاعقه زده، فورا با شماره 115 تماس بگیرند تا علاوه بر درخواست اعزام آمبولانس، با مشاوره تلفنی و از طریق راهنمایی پرستاران واحد ارتباطات اورژانس برای امدادرسانی سریع و احیای مصدوم اقدام نمایند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image