رئیس شورای پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی گفت: در ماموریت‌های ایام بحران کرونا بیش از ۴۰۰ نفر از پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی در حوزه‌های مختلف مشارکت داشتند و این افراد به‌خوبی با مدافعان سلامت همکاری کردند.

به گزارش وب دا، دکتر علی اجاقی در نشست شورای پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی، اظهار کرد: در سال‌های اخیر بیشترین فعالیت‌ها را در بحث مقابله به شایعات و اخبار کذب کووید ۱۹ رسانه‌های زرد را در موضوعات پیشگیری، بیماری، واکسیناسیون و غیره داشتیم.

وی تصریح کرد: در ماموریت‌های ایام بحران کرونا بیش از ۴۰۰ نفر از پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی در حوزه‌های مختلف مشارکت داشتند و این افراد به‌خوبی با مدافعان سلامت همکاری کردند، ما در ایام بحران کرونا چند مورد مبتلا به کووید ۱۹ داشتیم.

دکتر اجاقی در خصوص نفوذ شبکه مویرگی و هدف‌گذاری، گفت: لزوم داشتن شبکه‌ای مویرگی در توجه و ضرورت یکپارچگی کار، ضرورت تبادل سریع اطلاعات، برخورد به‌موقع با موضوعات پیش آمده و جمع بندی و تهیه گزارشی جامع از اقدامات بوده است.

رئیس شورای پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی ادامه داد: تبیین وظایف پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی مطابق با سندهای بالادستی بوده و این افراد در حوزه‌هایی همچون پیشگیری، اجرا و گزارش‌دهی دوره‌ای اقدامات به ستاد اقدام می‌نمایند و در کنار آن کنترل وضعیت واکسیناسیون مشاغلی همچون کشاورزی، دامداری، آبزی، محیط‌بانی، غارنوردی کوهنوردی و غیره را در موضوعاتی همچون هاری، کرونا و غیره دارند و در کنار آن پیگیر لکه‌گیری و تزریق دُزهای بعدی هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف پیام‌گزاران سلامت همراه کردن بیماران در جهت درمان بیماری و عدم انتقال آن به دیگران بوده است، بیان کرد: ما ۶۰ پیام‌گزار سلامت در ادارات، نهاد‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌های استانی خراسان رضوی داریم و در کنار آن حضور رابطان آنان را در شهرستان‌ها داریم که با مسئول مستقیم خود در ارتباط هستند و گزارشات شهرستانی آن حوزه را به مسئول استانی‌شان ارسال می‌کنند و ما از پیام‌گزار سلامت در آن مجموعه گزارش استانی را دریافت می‌نماییم.

پیام‌گزاران سلامت در تمامی شهرستان‌های استان نقشی پررنگ و کارآمد دارند

در این نشست دکتر علی میری، رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: خراسان رضوی نزدیک به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۳.۵ میلیون آن در مشهد و حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر هم در شهرستان‌های استان سکونت دارند.

وی اضافه کرد: ما معتقدیم که پیام‌گزاران سلامت در تمامی شهرستان‌های استان نقشی پررنگ و کارآمد دارند و حتی می‌بینیم که عملکرد شهرستان‌هایی همچون سبزوار از مشهد که مرکز استان بوده بهتر است و بسیار خرسندیم که نقش‌آفرینی شهرستان‌ها را به‌خوبی می‌بینیم.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه قبل از کووید ۱۹ بیشترین موارد فوتی در سکته‌های قلبی و مغزی بود، بیان کرد: با آمدن بحران کرونا، فوتی‌های کرونایی در رتبه دوم قرار گرفت، ما در سال ۱۳۹۸ و تا قبل از بحران کرونا ۴۰۰ هزار فوتی داشتیم که ۳۰۰ هزار مورد آن مربوط به مشکلات قلبی بود و پس از آن افراد با مشکلات مغزی و آسیب‌دیدگان از تصادفات بودند.

دکتر میری تاکید کرد: مشکل عمده ما بیماری‌های واگیر بوده و از پیام‌گزاران سلامت خواسته شده که در این حوزه با تمام توان تلاش کنند و هر نوع مشکلی که مشاهده می‌کنند بلافاصله اقدامات و پیگیری‌های لازم را داشته باشند تا ضمن درمان به‌موقع از تشدید وضعیت بیماری در آن فرد و همچنین انتقال آن به دیگران جلوگیری گردد.

وی خاطرنشان کرد: ما موارد زیادی از نقش‌آفرینی‌های پیام‌گزاران سلامت را در مجموعه‌های مختلف دیدیم که منجر به نجات جان فرد بیمار شده و بازگشت آن فرد به محیط کار پس از درمان موفقیت‌آمیز بیماری شده است و بسیار مفتخریم که حضور این افراد اثرگذار در حوزه سلامت را در کنار خودمان داریم.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اخبار و اطلاعات پیام‌گزاران سلامت در سایت socialaff.mums.ac.ir موجود است و از اعضای شورای پیام‌گزاران سلامت خراسان رضوی می‌خواهیم که ضمن برقراری ارتباط مستمر با دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین مجموعه‌های زیرمجموعه حوزه کاری خود، اخبار این سایت را دنبال نمایند تا در صورت اعلام هر نوع برنامه‌ای، آن برنامه‌ را به‌موقع در مجموعه کاری خود اجرا نمایند.

وضعیت سلامتی هر فرد باید به‌طور مستمر و متناسب با نوع کارش در محل کار مورد بررسی قرار بگیرد

همچنین دکتر محمدجعفر صادقی، رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: دستورالعمل‌های شورای اعتبار سلامت کارکنان به تمامی مجموعه‌های استانی و شهرستانی ارسال شده و مدیر و مسئول مستقیم آن مجموعه موظف است که پیگیری را در این خصوص داشته باشد، زیرا اگر سلامت کامل در فردی نباشد، آن فرد نمی‌تواند کارایی لازم را داشته باشد.

وی افزود: همچنین تاکید دیگرمان در خصوص تشکیل پرونده الکترونیک سلامت کارکنان و اعضای خانواده آنان بوده تا با وارد کردن کد ملی فرد تمامی اطلاعات اعم از وضعیت جسمانی، وضعیت فشارخون و قندخون، تعداد دُز دریافتی واکسن کرونا و غیره قابل مشاهده باشد.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: نماینده شورای پیام‌گزاران سلامت در مجموعه‌های شهری و استانی باید نیروهای حوزه کاری خود را موظف به تشکیل پرونده سلامت نماید تا وضعیت سلامتی هر فرد متناسب با نوع کارش در محل کار به‌طور مستمر مورد بررسی قرار بگیرد تا اگر مشکلی هم بود بلافاصله اقدام لازم در جهت رفع آن مشکل و عدم تشدید آن صورت پذیرد.

دکتر صادقی با بیان اینکه ما در هفته مبارزه با دخانیات هستیم و متاسفانه باید بگوییم که افزایش ۱۳۳ درصدی مصرف دخانیات را در خراسان رضوی داشتیم، خاطرنشان کرد: نکته تاسف ‌بار دیگر این است که رشد چشمگیر میزان مصرف دخانیات توسط بانوان را شاهد هستیم و متاسفانه دختران امروز هم که مادران فردا هستند در پارک‌ها و دیگر مکان‌ها سیگار می‌کشند و این وضعیت برای سلامت آینده جامعه خطرناک است.

وی با ذکر این نکته که هر سال یک درصد جمعیت افراد بالای ۳۰ سال مبتلا به دیابت می‌شوند، تاکید کرد: تعداد دیابتی‌های حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵۲ هزار نفر بوده که عدد بالایی است و از این میزان ۴۰ درصد آنان دچار مشکلات کلیوی می‌شوند که این میزان هم عدد بالایی است و این افراد باید هفته‌ای ۳ بار دیالیز انجام دهند.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: متوسط هزینه هر نوبت دیالیز برای هر بیمار دیالیزی یک میلیون تومان است و رقم سالانه آن ۳ هزار میلیارد تومان می‌شود.

دکتر صادقی در پایان گفت: وقتی می‌گوییم که (پیشگیری بهتر از درمان است) شعار نیست، بلکه واقعیت است و بی‌شک هرچه قدر که در حوزه پیشگیری کار شود به مراتب از تحمیل چند برابری هزینه‌های دارو و درمان جلوگیری می‌گردد.

122.jpg - 74.43 kB

123.jpg - 79.42 kB

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image