رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه مشهد اظهار کرد: بیرون بردن سر و بدن کودکان از پنجره سقفی خودرو "سانروف" به ویژه در فصل گرما، اقدامی به شدت خطرناک و آسیب زننده است.
دکتر علی یزدانی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بسیاری از والدین و رانندگان خودرو از خطرات خارج کردن سر و قسمتی از بدن از پنجره خودرو اطلاع دارند، اما برای یک لحظه شادی کودک و یا اظهار محبت بی جهت این کار را خطرناک نمیدانند خاطر نشان کرد: باید بدانیم این کار هم به اندازهای خطرناک است که تا به حال موجب مرگ و معلولیت کودکان شده است و خطرات سانروف باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تمایل کودکان به بیرون رفتن از پنجره یا سقف خودروی در حال حرکت موضوع تازهای نیست و در فصل گرما بیشتر هم میشود تصریح کرد: سانروف برای تهویه هوا، استفاده از نور خورشید و از این دست علل در برخی از خودروها در نظر گرفته شده است. متاسفانه شاهد این هستیم که تغییر کاربری داده و به محلی برای تفریح کودکان تبدیل شده است.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه مشهد با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد از خطرات سانروف آگاهی ندارند اظهار کرد: ممکن است اشیاء خارجی وارد چشم کودک شود، مواردی وجود داشته که حشرهای وارد چشم کودک شده است و یا راننده خودرو به علت عدم تمرکز بر روی رانندگی موجب تصادف شده است .
وی ادامه داد: تصادفاتی نیز در سالهای گذشته رخ داده بود که راننده ترمز و کودک روی خودرو پرتاب شده و یا به بیرون از خودرو افتاده است. چنین حوادثی متاسفانه در بسیاری موارد به آسیب نخاعی، قطع عضو و صدمات جدی و یا حتی فوت کودکان منجر شده است و از این رو شایسته است که والدین توجه بیشتری نسبت به این نوع بی احتیاطی شایع و خطرناک داشته باشندو باید تلاش گردد تا بستن کمربند ایمنی به عنوان فرهنگ در بین کودکان آموزش داده شود و شاید راهکار دیگر آن برخورد شدید قانونی با متخلفان نیز باشد.