رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه فرهنگ خود مراقبتی باید در جامعه نهادینه شود اظهار کرد: با گسترش برنامه های خود مراقبتی ضمن پیشگیری از بسیاری از بیماری ها از صرف هزینه های سنگین ناشی از بار درمانی نیز جلوگیری می شود.
به گزارش وب دا، دکتر محمد علی کیانی خاطر نشان کرد: ارتقای سلامت روحی،افزایش نشاط و شادابی، اصلاح سبک زندگی، سواد سلامت و همچنین بهره مندی از ظرفیت رسانه محلی و ملی قسمتی از مهمترین بخشهای خود مراقبتی است که در این زمینه با تحقیقات پژوهشی و آموزش جامع میتوان از طریق کارشناسان مجرب و متخصص مراکز خدمات جامع سلامت گامی موثر برداشته شود.
وی در خصوص راه اندازی مراکز غربالگری سرطان در شهرستان ها افزود: ارائه خدمات پیشگیری و تشخیص زود هنگام بیماریهای غیرواگیر و سرطان و ایجاد دسترسی عادلانه از طریق ارائه خدمات بالینی، تشخیصی و درمانی سرپایی و ارتقا کیفیت این خدمات، از جمله وظایف تعیین شده برای حوزه سلامت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی استان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به همکاری دستگاه های اجرایی نیز گفت: در این زمینه باید از ظرفیت دستگاه های اجرایی استان همچون متخصصین روانشناس دانشگاه فردوسی مشهد، بهزیستی و فرهنگ و ارشاد بهره مند شویم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مدیریت و راهبری در کنار اجرای مصوبات در موضوع پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دار یکی از مهمترین اقدامات موثر خواهد بود.
حجت الاسلام گنابادی نژاد توسعه فرهنگسازی، آموزش عمومی و خصوصی در کاهش و پیشگیری بیماری های غیر واگیردار در شهرستان ها را مهم دانست و افزود: شورای اطلاع رسانی استان و بهره مندی از این ظرفیت نقش موثری در آموزش های لازم در پیشگیری از این موضوعات خواهد داشت.