دکتر محمد صفريان با اشاره به اينکه بر اساس تحقيقات انجام شده 40 درصد از افراد مبتلا به اضافه وزن هستند و 25 درصد دچار چاقي اند اظهار داشت :مي توان با کاهش وزن ،تغيير شيوه زندگي و افزايش تحرک و ورزش نسبت به کاهش فشار خون و همچنين پيشگيري از آن اقدام کرد .
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بيان اينکه فشار خون بالا يکي از شايعترين علل مرگ هاي زودرس به شمار مي رود اظهار داشت :کاهش مصرف نمک به کمتر از شش گرم در روز ، استفاده از مواد غذايي سالم ، کاهش مصرف مواد غذايي آماده و فست فودها و مصرف ميوه و سبزي نسبت به بروز اين بيماري جلوگيري کرد .
دکتر محمد صفريان خاطر نشان کرد :همچنين چاقي زمينه ساز بيماريهاي ديابت ، قلبي و عروقي و اختلالات چربي خون مي شود .
همچنين دکتر عبدالرضا نوروزي عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکید براینکه فشار خون یکی از عوامل مؤثر در بروز بیماریهای دنیاست و شایعترین بیماری در کشور ما محسوب میشود؛ همچنین 30 درصد جمعیت بالای 18 سال یعنی از هر 100 نفر 30 نفر به آن مبتلا میشوند، گفت: فشار خون از جمله بیماریهایی است که ارتباط مستقیمی با نحوه زندگی وعادات غذایی دارد.
عضو مرکز تحقيقات تغذيه و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي مشهداظهار داشت :مهمترین دلایل ابتلا به فشار خون در جامعه ما را میتوان چاقی و افزایش وزن دانست به طوری که هیچ عاملی به اندازه چاقی در افزایش فشار خون مؤثر نیست، چنانکه کسانی که کاهش وزن داشتهاند به طور محسوسی کاهش فشار خون را تجربه کردند.
دکتر عبدالرضا نوروزي تصريح کرد :از آنجا که طی سالهای اخیر شاهد افزایش وزن در کودکان ونوجوانان کشورمان هستیم این مسأله جدیتر میشود زیرا در برخی نوجوانان 14- 15 ساله که افزایش وزن دارند میزان فشار خون آنها معادل یک فرد مبتلای 50 ساله است. به این ترتیب دیگر چاقی اطفال را نمیتوان به عنوان بحث ظاهر وزیبایی در نظر گرفت، چراکه عوارض افزایش وزن در کودکان بیش از بزرگسالان است.