رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در بحث حفظ و نگهداشت تجهیزات پزشکی باید دقت ویژه داشته باشیم تا بتوان به شکل مناسبی به زائران و مجاوران رضوی خدمات رسانی داشت.

به گزارش وب دا، دکتر محمدعلی کیانی در نشست هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های حوزه تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تاکید بر اینکه باید مدیریت و برنامه‌ریزی درستی در هر دو حوزه تامین و نگهداشت داشته باشیم اظهار کرد: برخی تجهیزات در برخی از مراکز درمانی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این راستا می توان از این ظرفیت در مراکزی که به ان دستگاه نیاز بیشتری دارند استفاده کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد:در بحث حفظ و نگهداشت تجهیزات پزشکی باید دقت ویژه داشته باشیم تا با یک سهل‌انگاری کوچک خسارت‌های بزرگ تحمیل نشود، ما از مسئولان نگهداری، بازدید کننده و شست‌وشو دهنده تجهیزات پزشکی درخواست داریم که هرگونه اقدام و فعالیتی که دارند در صفحه مربوطه در سامانه ثبت نمایند.

وی گفت: تجهیزات انبارها باید به ۳ دسته نیاز، اسقاط و تعمیرات تقسیم شود و موارد مورد نیاز باید مصرف شود و موارد اسقاطی و تعمیراتی در اختیار شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری سلامت قرار گیرد.

دکتر کیانی تاکید کرد: همچنین باید از ظرفیت متخصصان، دانشجویان و رزیدنت‌های تجهیزات پزشکی به نحو احسن استفاده کنیم و در کنار آن آموزش‌های لازم و به‌روز را به آنان بدهیم تا بتوانیم از ظرفیت نیروهای تحصیل کرده در این حوزه استفاده بهینه و حداکثری را داشته باشیم.

هرچه قدر که در بحث نگهداشت تجهیزات پزشکی هزینه کنیم به همان نسبت از پرداخت هزینه‌های کلان در بحث تامین این تجهیزات به‌دور خواهیم بود

در ادامه این نشست دکتر امیرپرویز توسلی، معاون توسعه و مدیریت منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ما همکاری لازم را با حوزه مدیریت تجهیزات پزشکی این دانشگاه  داشتیم و این نیازها را با هزینه‌کرد دلار آزاد تامین کردیم و درخواستمان این است که در جهت حفظ و نگهداشت این اقلام با تمام توان تلاش کنند.

وی اضافه کرد: ما همچنین همکاری لازم را در بحث تامین نیروی انسانی مورد نیاز در حوزه تجهیزات پزشکی داشتیم و خوشبختانه وضعیت پرداختی‌مان هم به نسبت بسیاری از دانشگاه‌ها به مراتب بهتر است، اما باز هم بر مدیریت صحیح در پرداخت‌ها و هزینه‌کردها تاکید داریم.

دکتر توسلی خاطرنشان کرد: ما همچنین بر استفاده بهینه از تجهیزات با یک بازچرخانی مناسب تاکید داریم و اگر این کار شود کار بسیاری از واحدهای بیمارستانی در مشهد و شهرستان‌ها راه می‌اُفتد.

وی تصریح کرد: ما نباید تجهیزات خراب و فرسوده را در انبارها نگهداریم و باید به‌موقع در جهت تعمیر، تعویض و بازچرخانی آن اقدام شود، ما معتقدیم هرچه قدر که در بحث نگهداشت تجهیزات پزشکی هزینه کنیم به همان نسبت از پرداخت هزینه‌های کلان در بحث تامین این تجهیزات به‌دور خواهیم بود و می‌توان با یک مدیریت درست در حوزه مالی و اعتباری، بودجه موجود را به نحو احسن مدیریت و آن را در جاهای ضروری‌تر و موردنیاز استفاده کرد.

معاون توسعه و مدیریت منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: ما با وجود تمامی مشکلات هرآنچه در توانمان است در اختیار تمامی بخش‌های فعال در حوزه سلامت از جمله حوزه تجهیزات پزشکی بیمارستانی قرار خواهیم داد و اجازه نخواهیم داد خللی در امر درمان بیماران ایجاد شود.

تامین تجهیزات پزشکی مراکز درمانی به ارزش بیش از یک هزار میلیارد تومان

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در طی ۲۰ ماه اخیر حدودا بیش از ۱ هزار میلیارد تومان تجهیزات پزشکی برای مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه تامین شده است، بر استفاده بهینه و صحیح از تجهیزات پزشکی تاکید نمود.

دکتر ایوب توکلیان در نشست هم‌اندیشی با روسای بیمارستان های دانشگاهی و مسئولین حوزه تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: بیش از ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از این هزینه  صرف تعمیر و نگهداشت باشد عدد بالاییست و باید شرایط و وضعیت را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که ضمن صرفه‌جویی ارزی و هم افزایش بهره وری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تجهیزات عمدتا از محل درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد خریداری می‌شود و باید نهایت تلاش را در نگهداشت و استفاده صحیح از این تجهیزات داشته باشیم و متاسفانه باید بگوییم که اعداد ارائه شده در بحث تامین و نگهداشت در برخی از مراکز درمانی بسیار زیاد بوده که قطعاً مطلوب ما نیست و حتی ایده‌آل مردم که دنبال دریافت خدمات به‌موقع هستند هم نیست.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که تجهیزات پزشکی باید براساس شاخص‌های جمعیتی، بعد مسافت، نیروی انسانی موجود و دیگر شاخص‌ها مورد استفاده قرار بگیرد، تاکید کرد: ما باید ضمن عدم اسراف و هدررفت، توزیع عادلانه منابع را به ایده‌آل‌ترین شکل ممکن داشته باشیم .

دکتر توکلیان گفت: ما با داشتن مدیریت صحیح در استفاده از تجهیزات پزشکی می‌توانیم ضمن جلوگیری از هدررفت منابع، حفظ سرمایه را جهت استفاده در سایر موارد موردنیاز داشته باشیم.

504.jpg - 54.63 kB

503.jpg - 54.11 kB

502.jpg - 55.28 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image