دانشیار بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو با علایمی مانند سردرد، تب شدید و کمر درد و دل درد و اسهال بروز می کند و در فصول گرم سال شیوع بیشتری دارد.
به گزارش وب دا، دکتر فرشته شیبانی، در کنگره یک روزه پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که میتواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند،خاطر نشان کرد: انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود.
وی با اشاره به اینکه پرندگان به جز شتر مرغ در مقابل این ویروس مقاوم هستند، عنوان کرد: در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب میشود؛ بنابراین کارکنان کشتارگاهها و سلاخخانهها به احتمال زیاد متوجه بیماری دام نخواهند شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سردرد ،تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ ، قرمزی چشم از جمله علایم ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو است، ابراز کرد: خون ریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیلی خونریزیهای شدید داخلی است.
وی با بیان اینکه برای بیماری تب کریمه کنگو واکسن معتبری وجود ندارد، بیان کرد: داروهای ضد ویروس برای درمان این بیماری بکار گرفته شده و تاثیر مثبتی هم در آن دیده شده است.
دکتر شیبانی گفت: دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاهها و دامپزشکان بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو هستند.
وی تاکید کرد: کارکنان کشتارگاه ها برای ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت از تجهیزات حفاظت فردی استفاده کنند تا خطر ابتلا به این بیماری کاهش یابد.
دکتر شیبانی با اشاره به اینکه بانوان خانه دار و عموم مردم باید حتما گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگه دارند و سپس مصرف کنند، ابراز کرد:از زمان ورود ویروس تا وقتی علایم اصلی ظاهر میشوند معمولا یک تا پنج روز طول میکشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است.
متخصص بیماریهای عفونی فاز سوم بیماری را مرحله خون ریزی دهنده اعلام کرد و افزود: در این مرحله اعضای مختلف بدن دچار خون ریزی می شوند، فاکتورهای انعقادی خون از بین میروند و اختلالات قلبی و عروقی آشکار میشوند.