مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مهمترین راه انتقال هاری به انسان گزش توسط حیوان هار است؛ بنابراین ارتباط گرفتن با حیوان بخصوص حیوانات ولگرد می تواند خطرآفرین باشد.
به گزارش وب دا، دکتر علی اکبر حیدری، در کنگره یک روزه بیماریهای عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه بیماری هاری یک بیماری کشنده است که توسط ویروسی که به سیستم عصبی حمله می کند ایجاد می شود، خاطر نشان کرد:در بین حیوانات پستانداران می توانند مبتلا به بیماری هاری شوند.
وی با بیان اینکه بیماری هاری در تمام سگ و گربه های خانگی و ولگرد می تواند بروز کند مگر اینکه صاحب حیوانات ، شناسنامه واکسیناسیون حیوانات را کامل کند، تصریح کرد: بهبود برنامه واکسن هاری و کنترل حیوانات ولگرد در پیشگیری از این بیماری در حیوانات خانگی بسیار مؤثر است.
دکتر حیدری با اشاره به اینکه واکسنهای تایید شده بیماری هاری برای گربه، سگ، راسو، اسب، گاو و گوسفند موجود است، گفت: هنگامی که ویروس وارد بدن میشود، از طریق اعصاب به مغز مهاجرت میکند؛ علائم بیماری هاری در سگها، گربهها و راسوها ممکن است متفاوت باشد که عمدتا شامل ترس، حالت تهاجمی، ریزش بزاق از دهان، بلع سخت، گیج بودن و تلوتلو خوردن و تشنج است.
مدیر گروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علائم بیماری هاری در حیوانات وحشی مبتلا ممکن است تنها شامل اختلالات رفتاری باشد؛ برای مثال حیوانی که به طور معمول فقط در شبها دیده میشود به صورت سرگردان در طول روز دیده میشود، گفت: باید حیوانات خانگی خود را نزد دامپزشک برده تا واکسن مناسب را بر حسب منطقهای که در آن ساکن هستند، تزریق شود.