11.jpg - 35.98 kBمتخصص طب سنتی و ایرانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در طب سنتی تمام فصول سال و مواد غذایی طبع مشخصی دارند از همین رو برای حفظ سلامت روح و جسم توصیه می شود از مصرف غذاهای با طبع گرم و خشک در فصل تابستان پرهیز شود.

دکتر محمدرضا مهری، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه هر پدیده ای در عالم طبیعت، مزاج دارد و  مزاج تابستان، گرم و خشک است، خاطر نشان کرد: شدت گرمی و خشکی در این فصل باعث آسیب بیشتر بخصوص برای افرادی که مزاج گرم وخشک دارند می شود از همین رو باید در آداب زندگی به خصوص تغذیه نکات پیشگیرانه لحاظ شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هر فردی با مزاجی متولد می شود و  در طول سالیان عمر عوامل مختلفی، مزاج را دستخوش  تغییر می کند ، تصریح کرد: تدابیر طب سنتی پیشگیرانه 6 اصل ضروری دقت در مزاج آب و هوا،  اشامیدنی و تغذیه،  تحرک،  خواب و بیداری، دفع مواد زائد، مسائل روحی و روانی است.

وی با بیان اینکه مصرف  فلفل، زنجبیل، دارچین ، تره، پیازچه، پیاز تند و سیر تند  در این فصل توصیه نمی شود ، گفت: شوریجات و آجیل شور،  پخت غذا به شکل بو دادن، تف دادن و سرخ کردن باعث خشکی  طبع غذا می شود.

دکتر مهری با اشاره به اینکه غذاهای آبکی در این فصل برای بدن مفید است، ابراز کرد:  در فصل تابستان باید مصرف شیرینی طبیعی به حداقل برسد  و از مصرف زیاد  انجیر و موز  پرهیز کرد ، علاوه براین  مصرف حداقلی گوشت های قرمز مثل شتر و شتر مرغ  نیز توصیه می شود.

وی با بیان اینکه گوشت های قرمز حرارت زیادی  دارند بنابراین مصرف  گوشت سفید مناسب فصل تابستان است، اظهار کرد: مصرف  غذاهای مانند فسنجان را باید در این ماه  به حداقل  رساند ، علاوه براین  افزایش دفع آب بدن  به دلیل مصرف چای پررنگ  توصیه نمی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  مصرف زیاد مواد غذایی و پر خوری  در فصل تابستان می تواند برای بدن مضر باشد، اظهار کرد: مصرف ماکارونی، کته برنج را باید به حداقل رساند، علاوه براین مصرف غذاهای با طبع سرد و تر مانند آب دوغ خیار  در این ماه توصیه می شود، لازم به ذکر است مصرف ماست و دوغ به همراه غذا موجب اختلال در  هضم غذا  می شود اما می توان به عنوان وعده شام یک کاسه ماست با نعناع مصرف کرد.

وی با اشاره به اینکه  میوه های با طبع سرد و تر  مانند هنداونه در این فصل توصیه می شود اما مصرف این میوه برای افرادی که معده سردی دارند می تواند موجب مشکلات هاضمه شود، افزود:  سیب ترش، آلبالو، شاتوت، مایعات مانند شربت سکنجبین  از جمله مواد غذایی مناسب این فصل است.

دکتر مهری با بیان اینکه برای مصرف آب نیز نباید زیاده روی کرد زیرا می تواند مشکلاتی را بدن ایجاد کند، گفت: بهترین نشانگر کم آبی بدن احساس تشنگی است اما برای مصرف اب نیز توصیه می شود یک تا دو ساعت بعد از غذا مصرف نشود.

 متخصص طب سنتی و ایرانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  افزود: اگر بعد از غذا احساس تشنگی غالب شد می توانند مایعات گرم به مقدار کم و جرعه جرعه مصرف کنند.

وی با اشاره به اینکه بی خوابی باعث خشکی بدن می شود بنابراین  افراد با طبع گرم و خشک استراحت کمی در روز داشته باشند، عنوان کرد: انجام  بعضی ورزش های سخت نیز فرد را  دچار گرما زدگی و عطش می کند  بنابراین توصیه می شود از انجام حرکات ورزشی سنگین در طول روز پرهیز شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پوشیدن لباس نخی و کتانی برای فصل تابستان با رنگ روشن و پرهیز از  اعمال یداوی در فصل گرما توصیه می شود، بیان کرد: استفاده از خاکشیر و آلو برای رفع یبوست توصیه می شود.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image