689.jpg - 45.71 kBدکتر اکبر درخشان استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس کنونی بیمارستان چشم پزشکی خاتم الانبیاء (ص) مشهد در سال 1336 در شهرستان فردوس خراسان جنوبی  متولد شد و پس از گذراندن  مقاطع ابتدایی و متوسطه در این شهر در سال 58 در رشته پزشکی دانشگاه مشهد پذیرفته شد.

ابتدای دوران تحصیل دکتر درخشان در رشته پزشکی با سال های آغازین پیروزی انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی دانشگاه ها و جنگ تحمیلی همزمان شد و این امر موجب شده بود که علاوه بر تحصیل در فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی نیز حضوری فعال داشته باشد.

دکتر درخشان پس از دانش آموختگی در رشته پزشکی عمومی به دلیل علاقه وافری که به حوزه چشم پزشکی داشت در این گروه تخصصی تحصیل خود را ادامه داد و پس از دانش آموختگی در دوره های تخصصی و فوق تخصصی، به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شد و در حال حاضر به عنوان مدیر گروه چشم و  استاد قرنیه علاوه بر درمان بیماران، آموزش دانشجویان تخصصی و فوق تخصصی و پژوهش مسئولیت ریاست بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) مشهد را نیز بر عهده دارد.

بدین منظور با استاد برجسته گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به گفتگو نشستیم و به گوشه ای از فعالیت های علمی، اجتماعی و درمانی ایشان پرداختیم.

دکتر اکبر درخشان با بیان اینکه با ذکر تاریخ شفاهی خاطرات تلخ و شیرین دوران خدمت تداعی می گردد، یاد آور شد: در زمان انقلاب فرهنگی دانشگاهها تعطیل شد و بنده و دوستانم هر کدام برای مشارکت در برنامه های اجرایی و اجتماعی عازم دیاری شدیم و من هم به شهرستان فردوس رفتم و در آنجا در برنامه های راه اندازی جهاد سازندگی مشارکت داشتم و همه ما بر این نکته واقف بودیم که باید حرکت کنیم و در ساختن کشور مشارکت نماییم.

پس از فارغ التحصیلی در سال 68 به درخواست استاد رجبی که ریاست وقت دانشکده پزشکی بودند، بعنوان معاون دانشکده پزشکی فعالیتم را آغاز نمودم و سال 68 مقارن بود با زمان صلح و پایان جنگ ایران و عراق که در این برهه عده ای از دانشجویان رزمنده عزیز که برای دفاع از وطن عازم جبهه ها شده بودند برگشتند و تحصیلات خود را از سر گرفتند، لذا ظرفیت کلاسها بالا بود و برخی از کلاس های تئوری را در سالن های سینما برگزار می کردیم.

استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی افزود: از همان ابتدا معتقد بودم که اساتید علاوه بر تخصص و پژوهش و تحقیقات باید معلمان خوبی برای تربیت دانشجویان باشند و بر این نکته همیشه تاکید دارم به همین دلیل بر راه اندازی مراکز توسعه آموزش EDC  همت گماردیم و این مراکز را با رسالت تقویت ارائه برنامه های آموزشی راه اندازی نمودیم.

دکتر درخشان با تاکید بر اهمیت آموزش گفت: آموزش پزشکی قطب دانشکده پزشکی و متناسب با نیازهای جامعه باید باشد و در آن زمان در سال دو نوبت و هر نوبت 120 دانشجوی پزشکی پذیرش می گردید.

وی افزود:  هیچ وقت نباید درمان، مقوله آموزش را به حاشیه ببرد و باید آموزش در صحنه را تقویت کنیم و لازمه تحکیم این برنامه محل تحصیل و خدمت یک دانشجوی پزشکی باید یکسان باشد تا شرایط بر مبنای اولویت ها و نیازهای آن منطقه رقم بخورد.

مدیر گروه چشم پزشکی، تغییر در روش های تدریس و روی آوردن به روش های نو در عرصه آموزش و پرهیز از حالت متکلم وحده بودن اساتید  و به جای آن تحکیم روش های آموختن بهتر و  استدلال کردن و پیشبرد تحقیق و پژوهش را از مهمترین راهکارهای موفقیت در عرصه آموزش بهتر عنوان کرد.

دکتر درخشان ادامه داد: به نظر بنده در حال حاضر با 40 سال قبل تفاوت های محسوسی در عرصه سلامت رخ داده است و تحولات زیادی را از نظر بهداشتی درمانی و آموزش و امکانات و تجهیزات بوجود آورده ایم و با پیشبرد همین تحولات، روش های سنتی را باید کنار بگذاریم و به روش های علمی و نوین  روی آوریم.

در سال اول دانشجویی ازدواج کردم و قبل از اتمام دوران پزشکی 3 فرزند داشتم

دکتر درخشان مصمم بودن افراد  و سیستم برنامه ریزی کشور را در تحول و امید آفرینی نسل جوان  بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و افزود: جوانان ما جوانانی با درایت و شجاع هستند و باید به این نتیجه برسند که خودشان باید این کشور را بسازند و خودشان باید مسئولیت پذیر باشند و مشکلات را از سر راه بردارند و در برنامه های اجتماعی کشور مشارکت و در مسیر آرمانهای جمهوری اسلامی بکوشند.

دکتر درخشان در خصوص زندگی شخصی و خانوادگی خود می گوید : در سال اول دانشجویی ازدواج کردم و قبل از اتمام دوران پزشکی 3 فرزند داشتم که این امر به انگیزه و پشتکارم برای رسیدن به هدف بیش از پیش افزود.

همیشه تاکید دارم که با جابجایی مدیران سیاست ها تغییر نکند و برنامه های آموزشی در ارائه خدمات تلفیق گردد تا شاهد تمرین و ممارست بیشتر و فارغ التحصیلانی مجرب در عرصه پزشکی باشیم که لازمه اجرای این برنامه تدوین برنامه های کلی استراتژیک در کشور است.

دکتر درخشان با بیان اینکه از 40 سال گذشته تا کنون مطب نزده ام و با انگیزه و عشق خدمت به مردم در بیمارستان خاتم الانبیا ء (ص) مشهد مشغول ارائه خدمت هستم، اظهار داشت: وقتی احساس می کنیم که مردمی که برای دریافت خدمات چشم پزشکی مراجعه کرده اند، ما قادریم به آنان خدمت کنیم خدا را شکر میکنیم و این خدمت برای ما آرامش بخش است.

وی تاریخ شفاهی را مبین تاریخ گذشته عرصه سلامت عنوان کرد و افزود:  اگر ما و آیندگان بدانیم که کجا بودیم و در حال حاضر کجا هستیم و ضمن ترویج برنامه های مطلوب و پرهیز از تجربیات تلخ به  بیان نمونه های اجرایی و علمی بپردازیم قطعا این تاریخ  برای همه ما ماندگار خواهد بود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image