دانشیار گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: روش های درمانی مختلفی برای زخم های مزمن و زخم های دیابتی و فشاری وجود دارد که در این حوزه با استفاده از فراورده های سلولهای بنیادی و ترکیب آن با فراورده های مشتق از پلاسما روش درمان برای بیماران استفاده می شود.
دکتر حمیدرضا رحیمی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه خدمات فوق تخصصی درمان زخم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیماران ارائه می شود، خاطرنشان کرد: این روش درمان زخم با بهره گیری از سلولهای بنیادی و ترکیب آن با فرآورده های مشتق از پلاسما مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه سابقه انجام این پروژه به 7 سال پیش باز می گردد که برای اولین بار این روش درمانی برای گروه جانبازان قطع نخاعی انجام شد، تصریح کرد: این بیماران عموما قادر به جابجایی نیستند و به همین دلیل زخم های بستر متعددی را تجربه می کنند که این زخم ها هم هزینه بالایی دارند و در برخی اوقات تهدید کننده حیات افراد محسوب می شوند.
دکتر رحیمی با اشاره به اینکه روش های درمانی مختلفی برای زخم های مزمن و دیابتی و فشاری وجود دارد اما در این روش از فراورده های سلولهای بنیادی و فراورده های مشتق از پلاسما برای درمان استفاده شده است، گفت: از حطیه پزشکی بازساختی در درمان زخم ها و کمک به بافت ها و ناحیه زخم برای ایجاد پوشش مناسب استفاده می شود.
وی ادامه داد: این زخم ها می توانند منبع ورود عفونت باشند از همین رو با استفاده از این روش درمانی تلاش می شود تا به بافت آسیب دیده برای رشد سریعتر اجزا طبیعی کمک شود.
دانشیار گروه ژنتیک و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراکز درمان زخم راه اندازی شده است که با تعرفه دولتی فراورده های بیولوژیکی برای بیماران در نظر می گیرد، گفت: در این مرکز تلاش می شود تا تعداد کثیری از بیماران درمان شوند اما برخی از افراد که قطع نخاع هستند برای ارایه خدمت به آنها نیز به اعزام پرستار با وسایل و فرآورده ها در منزل اقدام می شودکه این موضوع روند خدمت رسانی را کند می کند.
وی با اشاره به شیوع بیماری دیابت گفت: ده درصد جامعه درگیر این بیماری هستند که این موضوع برای شهر مشهد پیش بینی حدود 350 هزار نفر دیابتیک است و از این تعداد 7 تا 10 درصد دچار زخم پای دیابتی هستند و از همین رو نیاز به حمایت بیشتر برای راه اندازی چند کلینیک درمان زخم های مزمن احساس می شود.
وی بیان کرد: پزشکی بازساختی یک نوع طب شخصی است که برای هر بیمار و با توجه به شرایط کارکرد کلیه و نوع زخمی که دارد نقشه درمان خاصی در نظر گرفته می شود.