عضو هیات علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شیردهی باعث کاهش ریسک ابتلا به انواع بیماریها از جمله سرطان رحم و پستان و پوکی استخوان برای مادر می شود.
دکتر سارا میرزائیان، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: در تمام منابع علمی تغذیه شیر مادر فوایدی برای مادر و نوزاد دارد که از آن جمله می توان به برقراری ارتباط مادر و فرزندی از ساعات اولیه تولد تا نوپایی کودک، حفظ سلامت روان مادر و کودک، کاهش خونریزی مادر، کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان و رحم و پوکی استخوان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه شیر اولیه (آغوز) از زردی نوزاد جلوگیری می کند و باعث رساندن پادتن برای جلوگیری از بیماریهای واگیر دار و شایع می شود، تصریح کرد: تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر باعث کاهش مرگ و میر در شیرخواران و نوزادان به مقدار بالایی می شود.
دکتر میرزائیان با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر به لحاظ اقتصادی به صرفه است و شیردهی منظم مادر به نوزاد در شش ماه ابتدایی سال مانع از سیکل قاعدگی و تخمگذاری و بارداری ناخواسته برای مادر می شود، گفت: اگر نوزاد 12 تا 18 بار در روز از شیر مادر تغذیه شود اثر زیادی بر پیشگیری از بارداری مادر در ماه های اولیه زایمان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کم خونی ناشی از فقر آهن در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر دیده می شود زیرا در شیر مادر پروتئنی برای جذب بهتر آهن وجود دارد که در شیرهای فرموله شده وجود ندارد، اظهار کرد: علاوه براین به طور مکرر در تمام منابع علمی بیان شده که ، رشد ذهنی و تکامل فردی در نوزادی که به صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه می شود بیش از سایرین است.
وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر تا دو سال اول زندگی توصیه شده است و از شش ماهگی غذاهای کمکی برای کودک آغاز می شودگفت: مادران فرزندان اول باید توجه داشته باشند که کودک در روزهای اولیه به اندازه 10 تا 15 سی سی شیر نیاز دارد، بنابراین نباید نگران مقدار اندک شیر خود باشند.
دکتر میرزائیان با اشاره به اینکه مادر در هر نوبت شیردهی باید از هر دو پستان شیر دهد و در کنار شیر از تغذیه نوزاد با آب جوش، اب قند پرهیز شود، گفت: شقاق پستان یکی از مشکلاتی است که برخی از مادران در روزهای اولیه شیردهی با آن روبرو می شوند از همین رو توصیه می شود حتما مادر وضعیت درستی برای تغذیه نوزاد داشته باشد و از شستشوی مکرر پستان به دلیل خشک شدن پوست ممانعت کند،علاوه براین می تواند مقداری از شیر خود را بعد از شیردهی بر روی زخم شقاق بریزد تا موجب بهبود زخم شود.
دهم الی هفدهم مرداد ماه، هفته تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است.