106.jpg - 13.80 kBعضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: گرمازدگی یکی از مشکلات شایع فصل گرم سال است که بیشتر افراد مسن، کودکان و افرادی که به خاطر حرفه خود، مدت طولانی در هوای گرم  هستند را درگیر می کند.

دکتر حمیدرضا ریحانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه مشکلات گرما زدگی از حالت عادی تا شدید، طیف بیماران زیادی را شامل می شود، گفت: بستگی به مدت مواجه با گرما و بیماریهای زمینه ای فرد، میزان طاقت بیمار در برابر هوای گرم متفاوت است.

وی با بیان اینکه اسپاسم عضلانی ناشی از گرما، تعریق زیاد به دلیل از دست دادن آب و پایین آمدن سطح الکترولیت های بدن از عوارض گرمازدگی محسوب می شود، خاطر نشان کرد: جایگزینی الکترولیت های بدن به دلیل تعریق زیاد در فصل گرما  از اهمیت بالایی برخوردار است اما آب به تنهایی جبران املاح از دست رفته بدن را نمی کند بلکه باید ترکیبی مانند او آر اس تهیه و مصرف شود.

دکتر ریحانی با اشاره به اینکه در حالت گرمازدگی شدیدتر بیمار دچار تغییر وضعیت هوشیاری، تشنگی شدید و بی حالی می شود ، عنوان کرد: گرمازدگی عموما به دو دلیل کمبود آب بدن و کمبود نمک رخ می دهد که با علایمی مانند سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه، اسپاسم عضلانی بروز می کند البته این بیماران عموما بعد از ورد به محیط خنک و مصرف مایعات و نمک حال بهتری پیدا می کنند.

عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حالت شدید گرمازدگی در واقع تهدیدکننده حیات فرد است، گفت: تغییر وضعیت هوشیاری به سمت کاهش هوشیاری، تشنج، اختلال در تعادل و عوارض کلیوی و قلبی از علایم گرما زدگی نوع شدید است.

وی با بیان اینکه خنک کردن بیمار دچار گرمازدگی و مرطوب نگه داشتن بدن ، تجویز مایعات و سرم از جمله راهکارهای درمانی برای بیماران است؛ ابراز کرد: برای جلوگیری از گرما زدگی بخصوص کودکان و سالمندان در ساعات اولیه روز در معرض گرمای هوا قرار نگیرند و با پوشش نخی و گشاد بیرون از منزل بروند، علاوه براین همراه داشتن آب و مایعات در جلوگیری از گرمازدگی افراد موثر است .

دکتر ریحانی بیان کرد: گرمازدگی برای بیماران قلبی، فشار خون بالا و دیابت بیشتر از سایرین خطر افرین است از همین رو این افراد باید مراقبت بیشتری در فصول گرم سال از خود داشته باشند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image