160.jpg - 10.59 kBفوق تخصص نوزادان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان ابتلا به سرطان‌های تخمدان، رحم و پستان در مادرانی که به کودکان خود شیر می‌دهند به مراتب پایین‌تر از مادرانی بوده که شیردهی نداشته‌اند.

دکتر اشرف محمدزاده در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: شیر مادر نقش بسزایی در رشد و بقا، کاهش بیماری روانی، عفونی، بدخیمی، سرطان، دیابت، حفظ وزن ایده‌آل، عدم چاقی و لاغری و مرگ و میر اطفال و نوزادان دارد.

وی با بیان اینکه شیر مادر تنها ماده‌ای است که هیچ جایگزینی ندارد و می‌تواند به تنهایی تمامی نیازهای نوزاد را به‌خصوص در روزها، هفته‌ها و ماه‌های اول تولد تأمین نماید، خاطرنشان کرد: همه ما باید در جهت ترویج تغذیه با شیر مادر تلاش کنیم، زیرا این شیر توانسته است که جان بیش از 1.5 میلیون کودک را در سال نجات دهد؛ طبق آمارهای ثبت شده سالانه 823 هزار کودک زیر 5 سال فوت می‌کنند و اگر این کودکان حداقل 2 ماه شیر مادر خورده باشند این عدد 40 درصد کاهش می‌یابد و اگر تغذیه با شیر مادر حداقل 4 ماه باشد 60 درصد و اگر بیش از 6 ماه باشد تا 64 درصد کاهش می‌یابد.

دکتر محمدزاده اضافه کرد: طبق یک آمار ثبت شده دیگر در هر هزار کودک 16 مورد فوتی در 5 سال اول داریم که 8 مورد در ماه اول، 6 تا در هفته اول، 4 تا در روز اول و 2 تا در ساعت اول تولد فوت می‌کنند و خوردن شیر مادر تا 23 درصد از مرگ و میرها را کاهش می‌دهد و توصیه اکید داریم که اولین شیر دهی مادر حداکثر تا نیم ساعت پس از تولد نوزاد باشد.

وی با اشاره به اینکه نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند تا 25 برابر کمتر دچار اسهال و استفراغ می‌شوند، بیان کرد: همچنین در همین زمینه می‌توان به کاهش 5 برابری بیماری تنفسی اشاره کرد و اگر کودکی دچار این بیماری‌ها بشود به دلیل آنکه شیر مادر خورده است درصد خطر مرگ و میر در آن کودک بسیار پائین است.

فوق تخصص نوزادان ادامه داد: اهمیت شیر مادر به حدی بوده که سازمان بهداشت جهانی بر مصرف انحصاری این شیر در 6 ماهه اول پس از تولد تأکید کرده و اینکه در این بازه زمانی هیچ جایگزین و غذای کمکی نباید داده شود، حتی اگر این 6 ماه در زمان گرمای شدید فصل تابستان باشد باز هم آن کودک نیازی به آب و دیگر مایعات پیدا نمی‌کند، زیرا شیر مادر در کنار پوشش تغذیه‌ای نوزادان، آب مورد نیاز بدن آنها را تأمین می‌کند.

وی با ذکر این نکته که مصرف شیر مادر باید تا پایان 2 سالگی ادامه یابد، تأکید کرد: این زمان تحت هیچ شرایطی نباید کاهش یابد و حتی اگر کودک به سنی رسیده که می‌تواند غذای کمکی بخورد بازهم نباید تصمیمی در خصوص کاهش یا حدف شیر ماه قبل از پایان 2 سالگی گرفته شود.

دکتر محمدزاده اضافه کرد: میزان ابتلا به سرطان‌های تخمدان، رحم و پستان در مادرانی به کودکان خود شیر می‌دهند به مراتب پایین‌تر از مادرانی بوده که شیردهی نداشته‌اند و در کنار آن باید اشاره کنیم که نرمی و ضعیف شدن استخوان هم برای مادری که شیر می‌دهد بسیار کمتر از مادری بوده که این کار را انجام نمی‌دهد.

فوق تخصص نوزادان گفت: بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات کودکان با مصرف شیر مادر قابل کنترل و پیشگیری بوده و اگر این کار به‌صورت درست و منظم انجام شود هیچگونه وقت و هزینه‌ای صرف بیماری و درمان نمی‌شود و امیدواریم که همه ما بتوانیم برنامه‌ریزی درستی در بحث رشد و تغذیه درست فرزندانمان داشته باشیم.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image