فوق تخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری ام اس یک نوع بیماری خود ایمنی است که در کشورهای پیشرفته بروز بیشتری دارد .
دکتر محسن فروغی پور ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در ایران نیز از زمانی که بیماری عفونی کمتر شده، ابتلا به بیماری ام اس افزایش یافته است زیرا میکروب های ورودی به بدن کمتر می شود و بدن دچار خود ایمنی می شود، گفت: در بین سایر کشورها، ایران جزو کشور های با ریسک ابتلا متوسط است.
وی با بیان اینکه شهرهای اراک، اصفهان، تهران، تبریز، مشهد بیشترین آمار ابتلا به بیماری ام اس را دارد، خاطر نشان کرد: علایم ابتلا به ام اس شامل مشکلات بینایی، خواب رفتن دست و پا ، احساس درد و برافروختگی، ضعف و سفت شدن ماهیچه ها ، احساس درد در چهره، دو بینی، لکنت زبان، احساس خستگی زیاد یا مشکلات عفونی یا پنومونی است، و حتی علایم گوارشی نیز می تواند از نشانه های ابتلا به ام اس باشد.
دکتر فروغی پور با بیان اینکه در مراحل ابتدای پیشرفت، بیماری شدید نیست و بهبودی سریع انجام می شود، گفت: با تشدید بیماری، قدرت بیماری از قدرت مغز بیشتر می شود به گونه ای که در ابتدا علائم بیماری با داروی کورتون کاملا بهبود پیدا می کند اما در برخی از اوقات بیماری کاملا پیشرونده است .
وی با اشاره به اینکه بیماری ام اس در سنین مختلف بروز می کند اما معمولا بین 20 تا 40 سالگی بیشترین آمار درگیری را دارد ، اظهار کرد:
درمانی که پزشک برای بیمار انتخاب می کند بستگی به شرایط و وضعیت بیماری دارد اما این بیماری یک مجموعه غیر یکنواخت است و درمان های متفاوتی دارد.
دکتر فروغی پور با اشاره به اینکه درمان مناسب و مداوم می تواند موجب کنترل عوارض ابتلا به بیماری ام اس شود، بیان کرد: در صورت کنترل به موقع بیماری، فرد می تواند یک زندگی کاملا عادی و موفقی را داشته باشد .