نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: سواد سلامت کلید رسیدن به سبک زندگی سالم بوده و نقش بسزایی در زمینه هر نوع برنامهریزی در حوزه سلامت دارد.
دکتر رودریگو کرچ در حاشیه آئین اختتامیه اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بینالمللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: ارتقاء سلامت به معنی فراهم آوردن بسته مناسب برای توانمندسازی مردم جامعه بوده و آموزشهای سلامتمحور در شناخت عوامل تاثیرگذار بر سلامت فردی و اجتماعی و تصمیمگیری صحیح در انتخاب رفتارهای بهداشتی و رعایت شیوه زندگی سالم موثر است.
وی اضافه کرد: سواد سلامت کلید رساندن به این اهداف و رسیدن به چنین سبک زندگی خواهد بود و این مهم نقش بسزایی در زمینه هر نوع برنامهریزی در حوزه سلامت دارد.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران با بیان اینکه باید از ظرفیت متخصصان حوزه سلامت بهخوبی استفاده شود، خاطرنشان کرد: متخصصان این حوزه باید امکانات و تواناییهای خود را به تناسب فناوری روز و نیاز جامعه ارتقاء دهند.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران افزود: تجربه نشان داده که ما هرچه قدر در حوزه پیشگیری کار کردیم، چند برابر آن ثمراتش را در حوزه سلامت دیدهایم و با دادن آموزشهای بهروز و بهرهگیری عموم مردم از آخرین آموزههای حوزه سلامت میتوانیم هم سواد، دانش و آگاهی خود را در این حوزه بالا ببریم و هم اینکه از بسیاری از مشکلات و بیماریها بهدور باشیم.
نخستین کنگره بین المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با حضورسخنرانانی از کشورهای استرالیا، آمریکا، برزیل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی و همچنین معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای توسعه سواد سلامت، تعهد دولت و نظام سلامت (سیاست گذاری)،محیط های ارتقا دهنده سواد سلامت (بهداشتی، دارویی و درمانی، آموزشی، مدارس و...)،سواد سلامت و مدیریت بیماری ها،سواد سلامت و رسانه،توسعه مهارت ها و راهبردهای سواد سلامت،تاثیر آموزش بهداشت و سواد سلامت بر سبک زندگی سالم و سواد سلامت و توانمندسازی جامعه طی روزهای 28 و 29 مرداد ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.