عضو هیات علمی گروه پزشکی ملکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: داروی تولید شده با پلاکت منقضی شده در درمان زخمها اثربخش است، دارویی که در صورت نگهداری درست تا ۲ سال از زمان تولید قابل استفاده است.
دکتر حمیدرضا رحیمی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در "محمدمومن حسینی دیلمی تنکابی طبیب، فرزند محمد زمان کتاب تحفهالمومنین" در خصوص اثرات گیاه زردچوبه و عصاره آن(کورکومین) و اثرات مثبت ضدقارچ و ضدباکتری اشاره شده و تصمیم گرفتیم که تحقیقات گستردهای در این خصوص داشته باشیم تا که بتوانیم از بسیاری از عفونتهای مرگ بار از جمله عفونت باکترییایی جلوگیری کنیم.
عضو هیات علمی گروه پزشکی ملکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کورکومین خاصیتهای بسیاری دارد و میتواند مقاومت باکتریها به آنتیبیوتیکها را بشکند، خاطرنشان کرد: ما در تحقیقاتمان و پس از صحت سنجی در خصوص مقاومت کورکومین باکتری ژنهای آن را از طریق ماده تهیه شده با زردچوبه شناسایی کردیم.
دکتر رحیمی تصریح کرد: اقدام موثر دیگرمان مقایسه پلاسمای غنی از پلاکت لیوفیلیزه با پلاسمای غنی از پلاکت تازه در فاکتورهای رشد شامل VEGF &TGF و بررسی ایمنی پلاسمای غنی از پلاکت لیوفیلیزه بوده و ما تولید پماد زردچوبه را داشتیم که در بهبود زخم، شکستن مقاومت باکتری و عدم عفونت خطرناک موثر است.
وی با اشاره به اینکه ما همچنین بررسی اثر نانومیسل کورکومین (عصاره زردچوبه) بر بیان ژنهای oprd، mexd، mexf، ampc و mexb در سودموناز آیروژیناز مقاوم آنتیبیوتیک داشتیم، بیان کرد: همچنین اقدام شاخص دیگرمان هم در رابطه با اقدامات پژوهشی صورت گرفته با زردچوبه رفع مشکل زخمهای سوختگی، بستر و پای دیابتی و نیز حل مشکلات پوستی موثر بوده و به افرادی هم که زخم بستر دارند و یا اینکه دچار ضایعه نخاعی هستند کمک کرده است.
دانشیار گروه پزشکی ملکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه پلاکت عمر بسیارکوتاهی دارد و ۵ روز بعد از جداسازی توسط سازمان انتقال خون عمر پلاکت تمام شده و دیگر قابل استفاده برای درمان بیماری خونی را ندارد گفت: پلاکت منقضی شده بر خلاف دیگر مواد حاوی فاکتورهای رشد مناسب و موثر بوده و در درمان زخمها اثربخش است و ما این پلاکت منقضی شده را از انتقال خون تحویل میگیریم و به پودر پلاکت که داروی یخچالی بوده و تا ۲ سال قابل استفاده است تبدیل میکنیم.
وی افزود: از این پودر دارویی جهت درمان زخمها استفاده میشود و همانطور که اشاره شد این دارو در صورت نگهداری درست تا ۲ سال قابل است و امیدواریم که هرچه زودتر بتوانیم این محصول دانشبنیان را تولید کنیم.