31.jpg - 11.56 kBرئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تحقیقات نشان می‌دهند که وجود کودک مبتلا به سرطان برای کل اعضای خانواده تنش فراوانی بوجود می‌آورد و والدین آن‌ها مستعد افسردگی و اضطراب می شوند.

پروفسور علی گرجی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در کودکان بین ۱۵-۵ سال در جهان  سرطان است و طبیعی است که هنگامی که والدین متوجه بیماری سرطان فرزند خود می‌شوند، تا ماه‌ها باور آن برایشان امکان‌پذیر نیست، خاطر نشان کرد: والدین خود را در درمان فرزند ناتوان می‌بینند و به روزهای سخت درمان آن‌ها فکر می‌کنند و به مرور زمان دچار ترس، وحشت و خشم می‌شوند.

 وی ادامه داد: عدم برخورد صحیح و علمی با این قضیه گاهی منجر به بیماری اضطراب شدید در والدین می‌شود که اغلب بسیار مقاوم به درمان می‌باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در این میان به دلیل اینکه کودکان بیشتر از هر کسی با مادر خود در ارتباط می‌باشند، فشار اصلی به مادران تحمیل می‌شود و آن‌ها بیشتر از هر کس دیگری مستعد ابتلا به تنش و اضطراب  هستند، گفت:  به‌دلیل عوارض جسمی بیماری، مراحل درمانی سخت و دشوار و کم طاقتی کودکان کیفیت زندگی کل اعضای خانواده کاهش می‌یابد؛ وجود تنش و اضطراب فشارهای مضاعفی را به خانواده تحمیل می‌کند. بنابراین در طول مراحل درمان کودک، یکی از مهم‌ترین مراحل درمانی، مشاوره با روانشناسان و مشاوران خانواده می‌باشد.

وی با تاکید براینکه برای کاهش تنش های  خانواده کودک مبتلا به سرطان راهکارهای وجود دارد، ابراز کرد: بيان نمودن احساسات؛ چه به صورت كلامي كه با يك روانشناس يا يك دوست ،نوشتن احساسات و دریافت کمک از ساير اعضاي خانواده و دوستان نزديك در زمان نیاز می تواند كمي از فشار و بار سنگيني كه به تنهايي به دوش مي‌كشيد بکاهد.

پروفسور گرجی بیان کرد: فراموش نكنيد كه كودكان مبتلا به سرطان،بيشتر از هر زماني به شما نياز دارند و براي تحمل دشواري‌هاي بيماري و درمان آن نياز دارند تا پدر و مادر قوي، شاد و با روحيه‌اي مثبت هميشه در كنارشان داشته باشند. بنابراين سعي كنيد به جاي گريه و زاري، شب زنده‌داري و يا فكر كردن به اتفاق‌هايي كه هنوز رخ نداده اند، به خوبي استراحت نماييد و خواب كافي داشته باشيد تا در طول روز از انرژي مثبت كافي براي حمايت كودكتان برخوردار باشيد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نقش والدين در دادن اعتماد به نفس به كودكان و كم اهميت جلوه دادن بيماري كودكان بسيار حائز اهميت است،  هيچگاه نبايستي كودكان را به‌خاطر وضعيت ظاهري جديدشان نظير طاسي سر بعد از شيمي درماني از سايرين پنهان كنيد و يا محدوديتي براي كارهاي روزانه‌اش ايجاد كنيد؛ همچنین پدر و مادر بايد تلاش كنند تا جایي‌كه امكان دارد ساير اعضاي خانواده به روال طبيعي زندگي خود ادامه دهند تا تنش و اضطراب موجود در خانه به فعاليت‌هاي روزمره آنها صدمه نزند.

وی گفت: عضو شدن در انجمن‌هاي حمايت از خانواده و كودكان مبتلا به سرطان،  جلساتي كه توسط روانشناسان و مشاوران خبره در اين مراكز برگزار می‌شود و همچنين آشنايي با كساني كه درد مشتركي دارند و راهكارهايي كه توسط همگان ارائه مي‌شود مي‌تواند در كاهش تنش بسيار كمك كننده باشند. دانستن آنكه شما تنها فردي نيستيد كه بايستي با مشكل سرطان كودكش دست و پنجه نرم كند، از استيصال شما مي‌كاهد و قدرت و اعتماد به نفس شما را افزايش مي‌دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image