دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پنیر پیتزا، نفاخ و يبوست زا است. داراي مزاج سرد است و جزو غذاهاي غليظ ، لزج و چسبنده است که هضم سختي دارد.
دکتر عالیه کیانی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه پنیر پیتزا یکی از مواد پرچربي است که در تهيه انواع غذاها به کار می رود اظهار کرد: اين پنيرِ چرب و پرکالري، در کنار خمیرپیتزا يا لازانيا، کالباس و سوسیس، قارچ و نوشابه گازدار، ترکيب بسيار مضر براي کبد است؛ که از عوارض آن کبد چرب، چاقی و اضافهوزن، دیابت نوع ۲، چربی خون بالا ومقاومت به انسولین را مي توان نام برد.
وی خاطر نشان کرد: امروزه ابتلا به کبد چرب در کودکان (به علت تبليغات فراوان و جذابيت غذاهاي فست فود، کم تحرکي کودکان و بازي هاي رايانه اي)، هر روز در حال افزايش است.
دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: خستگی و ضعف،درد شکم (اغلب در قسمت بالا و راست شکم)،زود عصبانی شدن کودک،اختلال در تمرکز ،اضطراب و ناراحتی کودک،تغییر رنگ پوست و افزایش حجم شکم از جمله علائم کبد چرب در کودکان به شمار می رود.
دکتر عالیه کیانی با بیان اینکه کودکان با اصرار فراوان، علي رغم ميل باطني والدين هر روز تمايل بيشتري به خوردن اين غذاها پيدا می کنند تصریح کرد: والدین در جهت حفظ و مراقبت از سلامت کودکان خود باید در رژیم غذایی خانواده، به برخی موارد توجه لازم و کافی را داشته باشند و از کودکان در برابر اين حجم از تبليغات مراقبت کنند.
دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مي توان برنامه غذايي سالم و ميان وعده حاوي ميوه و آبميوه، نوشيدني خانگي (خاکشي، تخم شربتي، سکنجبين)، برگه، لواشک، خرما، توت خشک و مغزیجات را به صورت نقاشي در برنامه هفتگي گنجاند خاطر نشان کرد: به ازاي مصرف روزانه ، می توان به کودکان امتياز داد و پايان هفته امتيازات را جمع کرد و جايزه اي در نظر گرفت.
وی در خصوص اصلاح رژیم غذایی در طول شبانه روز به ترسیم جدول خوراکی های لازم پرداخت و این خوراکی ها را در طول شبانه روز معرفی کرد:انجام بازیهای فیزیکی با کودکان در منزل یکی دیگر از راههای جلوگیری از چاقی در کودکان است.
دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استفاده از دمنوش آویشن عناب را یکی دیگر از راههای مبارزه با چاقی در این کودکان دانست و افزود: در صورت صرف غذاهاي غليظ مانند پيتزا و لازانيا، سوسيس و کالباس، غذاهاي سرخ کردني و بازاري، با تهيه دمنوش آويشن يا آويشن عناب، عرق زيره (عرق زنيان) ميتوان از عوارض اين خوراکيها کم کرد.
دکتر کیانی افزود: با تهيه شربتهاي خانگيِ سکنجبين، ليموناد، شربت آلبالو، گلاب زعفران، خاکشي و تخم شربتي مي توان از عوارض نوشيدني هاي کارخانه اي جلوگيري کرد.