نخستین عمل هپاتیکو گاستروستومی با دستگاه اندوسونوگرافی برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) انجام شد.
فوق تخصص کبد و گوارش بالغین و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهارکرد: بیمارانی که به هر دلیلی دچار ایکتر انسدادی (انسداد صفراوی) می شوند و به هر شکلی امکان انجام "ای ار سی پی" برای آنها نیست، به روش سونوگرافی معمول و از طریق پوست برای آنها استنت گذاری می شود که این اقدام ممکن است همراه با درد و مشکلات برای بیمار باشد.
دکتر موسی الرضا حسینی خاطر نشان کرد: برای رفع این مشکل می توان از روش اندوسونوگرافی نیز استفاده کرد که در این روش دستگاه وارد معده شده و از طریق لوب چپ کبد وارد مجاری صفراوی و سپس نسبت به استنت گذاری اقدام می شود.
وی تصریح کرد: این عمل بر روی بیماری که در سال گذشته به دلیل سابقه ابتلا به سرطان معده در سال گذشته گاستروکتومی (برداشت بخشی و یا تمام معده)شده بود و به دلیل تغییر شکل آناتومی امکان ای ار سی پی را نداشت، با موفقیت انجام شد.
فوق تخصص کبد و گوارش بالغین و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیمار پس از یک روز بستری از بیمارستان با حال عمومی مناسب مرخص شد تصریح کرد: این عمل برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده و نظیر این عمل تنها در تهران صورت می گیرد.