متخصص اورولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:استعمال دخانیات از جمله سیگار، عامل مهمی در ابتلا به سرطان مثانه محسوب می شود.
دکتر حمیدرضا قربانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه اغلب تومورها اگر در زمان مناسب تشخیص داده شوند و درمان مناسبی برای آنها صورت گیرد، احتمال موفقیت و افزایش طول عمر بیمار وجود دارد، خاطر نشان کرد: سه تومور مثانه، پروستات و بیضه از جمله سرطان هایی هستند که با وجود تشخیص به موقع و مناسب آن، درمان های موفقیت آمیزی برای این بیماریها وجود دارد.
وی با بیان اینکه مصرف سیگار وتماس های شغلی با ترکیبات شیمیائی رنگ، چرم سازی و لاستیک و ترکیبات بنزن در ابتلا به سرطان مثانه نقش تعیین کننده ای دارد، تصریح کرد: از فاکتورهای هشدار دهنده سرطان مثانه نیز می توان به وجود علائم خون در ادرار وتکرر ادرار اشاره کرد که توسط تیم درمان قابل بررسی است .
دکتر قربانی با اشاره به اینکه وجود خون در ادرار نیاز به بررسی کامل و دقیق دارد تا مشخص شود که فرد سابقه دفع سنگ کلیه ندارد ، گفت: اگر بتوانیم بیماری را به موقع تشخیص دهیم بیمار می تواند زندگی عادی داشته باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در خصوص بیماری سرطان پروستات اگر بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود می توان درمان مناسبی برای آن در نظر گرفت، گفت: غربالگری سرطان پروستات برای مردان سن بالای 50 سال و زیر 75 سال توصیه می شود اما در گاید لاین های آموزشی غربالگری در این خصوص امری اختیاری و براساس خواسته بیمار انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه بالا بودن فاکتور پی اس ای می تواند نشانه ای برای سرطان پروستات و یا عفونت باشد، گفت: با نمونه برداری از بافت می توان به دقت ابتلا یا عدم ابتلا به سرطان پروستات را تشخیص داد.
دکتر قربانی با بیان اینکه اکثر سرطان های پروستات، سرطان های کم خطری هستند که اگر به موقع تشخیص داده شوند می توان تا بروز شواهدی مبنی بر پیشرفت بیماری روند درمان را متوقف کرد، گفت: درمان های بسیار مؤثر و خوبی برای سرطان پروستات وجود دارد البته اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود.
وی با اشاره به اینکه تکرر ادرار ، کاهش فشار ادرار مهمترین علائم بزرگی خوش خیم و بدخیم پروستات است، ابراز کرد: سرطان بیضه نیز در افراد جوان 25 تا 35 سال بروز می کند و مهمترین عامل خطر سرطان، بیضه داخل شکمی است از همین رو افرادی که در دوران کودکی بیضه آنها نزول نکرده احتمال بیشتری برای ابتلا به این سرطان دارند.
دکتر قربانی با اشاره به اینکه نوزادانی که بیضه آنها مشخص نیست حتما باید درمان شوند و این درمان حدود 9 ماهگی تا یک سالگی انجام می شود، گفت: درمان های خوبی برای سرطان بیضه وجود دارد و در صورت تشخیص به موقع بیمار از طول عمر خوبی برخوردار خواهد شد.