عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شایعترین مورد در میان مسمومیتهای مختلف، مسمومیت دارویی بوده و به تمامی بیماران توصیه میکنیم که طبق دستور پزشک معالج خود اقدام به مصرف داروهای تجویز شده نمایند.
دکتر مصطفی جعفری در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: آموزش و آگاهی لازم،کمک بزرگی به جلوگیری از مشکلات ناشی از مسمومیتهای دارویی میکند و به تمام مردم توصیه میکنیم که قبل از مصرف هر نوع دارویی مشاوره لازم رابا پزشک خود داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است که یک دارو به تنهایی و بهخودی خود مؤثر باشد، اما وقتی که داروهای دیگری در کنار آن دارو مصرف میشود ممکن است که تداخلات دارویی برای فرد بیمار ایجاد نماید، بیان کرد: برای جلوگیری از ایجاد تداخلات دارویی باید طبق نظر پزشک معالج خود نسبت به مصرف یا عدم مصرف هر نوع دارویی اقدام نماییم تا دچار این مشکلات نشویم.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: با توجه به اینکه شایعترین مورد در میان مسمومیتهای مختلفی که در افراد ایجاد میشود، مسمومیت دارویی بوده به تمامی بیماران توصیه میکنیم که طبق دستور پزشک معالج خود اقدام به مصرف داروهای تجویز شده نمایند و تحت هیچ شرایطی مصرف خودسرانه هیچ نوع دارویی از جمله داروی استازولامید (Acetazolamide)را نداشته باشند تا دچار مسمومیتهای دارویی و همچنین عوارض دارویی ناشی از آن نشوند.
وی تأکید کرد: مصرف خودسرانه هر نوع دارویی موجب بروز مشکلاتی در فرد مصرف کننده میشود، مشکلاتی که حتی ممکن است غیرقابل جبران باشد و به همین جهت است که بر مراجعه به پزشک و عدم خوددرمانی تأکید داریم.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین باید اشاره کنیم که بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دُز تکراری دارو، یادداشت کردن دفعات و نوبتهای مصرف دارو و یا قراردادن قرصها در داخل جعبههای مخصوص تقسیمبندی شده برحسب نوبتهای صبح، ظهر، عصر و شب بوده است.