73.jpg - 10.25 kBعضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر دریافت واکسن آنفلوانزا  قبل از رسیدن به روزهای سرد سال تأکید کرد و گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا  نقش مؤثری در کاهش موارد بستری‌ها و مرگ و میر از این بیماری دارد.

دکتر امین بجدی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: ویروس آنفلوانزا  شامل 3 نوع B ،A و C است که بیشتر افراد مبتلا درگیر نوع A بوده و پس از آن مبتلایان نوع B هستند، اما نوع C این ویروس خفیف بوده و کمتر برای افراد درگیر شده مشکلی ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: ویروس آنفلوانزا  به جز انسان‌ها در حیوانات و پرندگان به‌ویژه پرندگان وحشی  مشاهده شده  که درزنجیره انتقال بیماری به خصوص به عنوان مخزن آن در طبیعت و ناقل واسط نقش دارند. البته ویروس پرندگان به طور معمول باعث بیماری در پرندگان می شود و خطر کمتری برای تبدیل شدن به ویروس انسانی دارد و انسان‌ به راحتی به آنفلوانزای پرندگان مبتلا نمی شود.

متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه از نظر تظاهرات بالینی آنفلوانزا  معمولا شامل ترکیبی از تب، سرفه، بدن درد و گلو درد است، خاطرنشان کرد: در شرایطی که طغیان بیماری آنفلوانزا را داریم، احتمال ابتلای افرادی که دچار این علائم هستند، به بیماری آنفلوانزا  زیاد است. در مواردی که نیازبه تشخیص‌ آزمایشگاهی می باشد،  تست PCR آنفلوانزا  بهترین روش است، که ابتلای فرد به این بیماری به‌طورقطعی مشخص می شود.

وی افزود: بهترین دارو برای درمان بیماری آنفلوانزا ،داروی ضد ویروس است که به‌خصوص در گروه‌های پرخطر، سالمندان، خردسالان ، خانم های باردار، دیابتی‌ها و افراد دارای نقص ایمنی، بیماری های  مزمن و زمینه‌ای و موارد شدید بیماری توصیه می شود. مصرف انواع آنتی‌بیوتیک‌ها مانند انواع پنی سیلین ها و آزیترو مایسین به خصوص در روز های اول بیماری کمکی نمی کند و توصیه نمی شود. مصرف داروی ضد ویروس و آنتی بیوتیک ها در صورت تداوم  بیماری، در صورت لزوم حتما بایستی طبق نظر و تجویز پزشک باشد و با توجه به خطر عوارض دارویی و افزایش مقاومت های میکروبی ،تحت هیچ شرایطی نباید خودسرانه و به صورت خود درمانی مصرف شوند.

 دکتر بجدی با تأکید بر اینکه بیماران عادی و فاقد بیماری خاص و پر خطر، اگر با درمان های معمول و علامتی مانند داروهای تب بر، ضد سرفه و سرماخوردگی تا چند روز  پس از شروع بیماری خوب نشدند،  حتماً به پزشک مراجعه کنند تا  وضعیتشان مورد بررسی قرار بگیرد و از ایجاد عوارض و مشکلات بدتر و شدیدتر جلوگیری شود، گفت: تأکید بسیار مهم در این خصوص مراجعه  به پزشک و عدم مراجعه به فضای مجازی و عطاری‌ها و عدم توجه به موارد نادرست منتشر شده و بیان شده در این خصوص می باشد. البته بعضی داروهای گیاهی اثرات ضد سرفه و ضد التهاب دارند، اما اثر ضد ویروس نداشته ودرمان اصلی بیماری محسوب نمی شوند، و به عنوان درمان کمکی تا حدی ممکن است مؤثر باشند، که البته بهتر است با تجویز پزشک مصرف شوند و از دارو خانه تهیه شوند.

عضو هیأت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما همواره معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان بوده و بهترین اقدام پیشگیرانه در مقابله با بیماری‌های ویروسی تزریق واکسن آن بوده و تزریق واکسن آنفلوانزا  هم بهترین و مؤثرترین راه، جهت پیشگیری از عوارض و خطرات ناشی از بیماری آنفلوانزا  است.

دکتر بجدی با اشاره به اینکه اثربخشی واکسن آنفلوانزا  بسته به عوامل مختلفی مانند سن و سلامت گیرنده واکسن، فصل، ساب تایپ ویروس و مطابقت آنتی ژنی با ویروس در گردش می باشد، به طور متوسط بین 40 تا 60 درصد تخمین زده شده می‌شود، بیان کرد: تزریق این واکسن موجب کاهش 60 تا 80 درصدی بستری در بخش ICU، کاهش 30 درصدی مرگ و میر، کاهش 54 درصدی مراجعه به پزشک به علت آنفلوانزا  می شودو عدم ایجاد علائم بیماری تا 71 درصد در سن زیر ۱۸ سال می‌شود.

 رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان امام رضا(ع) با ذکر این نکته که واکسیناسیون در برابر آنفلوانزا  به طور مؤثری از بیماری شدید و عوارض آن، مراجعات سرپایی و میزان بستری شدن در بیمارستان به علت بیماری آنفلوانزا  جلوگیری می‌کند، تأکید کرد: تزریق این واکسن دربزرگسالان خطر مرگ ناشی از آنفلوانزا  را تا 31 درصد کاهش می‌دهد؛ همچنین واکسن آنفلوانزا  خطر بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه را هم از 60 تا 82 درصد کاهش می‌دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image