70.jpg - 11.77 kBعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه چاقي در كودكان به عنوان مشكلي مزمن سلامت وي را به خطر مي اندازد اظهار کرد: افرادی که در دوران کودکی با مشکل اضافه وزن و چاقی مواجه هستند در دوران بزرگسالی شانس بیشتری برای چاقی دارند.

دکتر سعیده طالبی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه چاقي در كودكان عامل زمينه اي براي بروز چاقي در بزرگسالي است افزود: چاقي در والدين بخصوص در مادر عامل پيشگويي كننده بروز چاقي در كودك است. وزن موقع تولد بالا نيز دیگر عامل مؤثر چاقي در آينده است،همچنین مهمترين عامل همراه با وزن بالا موقع تولد، وجود ديابت مادر و به درجات كمتر چاقي مادر است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ميزان فعاليت فيزيكي ، سابقه فاميلي چاقي، مدت تماشاي تلویزيون و... ازجمله عوامل تأثيرگذار بر بروز چاقي هستند . در كودكان چاق با افزايش دريافت كالري سرعت رشد افزايش  یافته و سن استخواني كمي پيشرفته است .

متخصص تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علل چاقي كودكان را تركيبي از عوامل محيطي و ژنتيک عنوان کرد و افزود: از دیگر عوامل چاقی می توان به افزايش كالري دريافتي، بيماريهاي غددي ، ژنتيك، كروموزمي و مصرف داروها اشاره کرد.

دکتر طالبی با بیان اینکه چاقي در نوزادي و نوجواني ، ريسك فاكتور چاقي در بزرگسالي محسوب می شود،از والدین خواست تا میزان مصرف و نوع غذایی که کودک مصرف می کند را بررسی و از پزشک جهت انجام این کار مشورت گیرند.

وی با اشاره به اینکه رژیم غذایی متشکل از چربی‌ها، روغن، نوشابه‌‌ها و… احتمال چاقی را افزایش می دهد، گفت: مصرف بیش از اندازه فست فود‌، نوشیدنی‌های قندی ،دسترسی آسان و قرار گرفتن مکرر در معرض غذاهای ناسالم عامل اصلی ایجاد رژیم غذایی نادرست در کودکان است.

متخصص تغذیه همچنین عامل دیگری که به عنوان یک عامل مؤثر در چاقی کودکان مورد مطالعه قرار گرفته است را مصرف میان‌ وعده‌های نامناسب کودکان در طول روز مانند چیپس، پفک، شکلات و… دانست. این مواد غذایی کالری بالا و ارزش غذایی کمی دارند.

رییس بخش تغذیه بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر گفت: با این حال شواهد بیشتری نشان می‌ دهد که زمینه ژنتیکی فرد در تعیین خطر چاقی مهم است. ژنتیک یکی از بزرگ‌ترین عواملی است که به عنوان مسبب چاقی مورد بررسی قرار می‌گیرد‌ ولی با این حال حساسیت ژنتیکی برای تأثیر بر وزن کودکان، اغلب باید همراه با عوامل محیطی و رفتاری باشد. عامل ژنتیکی کمتر از ۵ درصد از موارد چاقی کودکان را تشکیل می‌دهد. بنابراین گرچه ژنتیک می ‌تواند در پیشرفت چاقی نقش داشته باشد، اما دلیل اصلی افزایش چشمگیر چاقی کودکان نیست.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image