مدیر بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: از زمان راه اندازی این بخش تا کنون، بیش از 4300 خدمت فیزیوتراپی به کودکان ارائه شده است.
دکتر محمد رضا کشت مندی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: فیزیوتراپی یکی از مهمترین و مؤثرترین روشهای درمانی برای بیماریهای جسمانی محسوب می شود، در بسیاری از موارد مشاهده شده است که این روش درمانی میتواند نیاز به عمل جراحی را از بین ببرد و با استفاده از روش های درمانی غیر تهاجمی، به درمان بیماران بپردازد.
مدیر بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر با بیان اینکه فیزیوتراپی دارای شاخهها و بخشهای مختلفی است که آشنایی با آنها میتواند به درمان بهتر کمک کند، افزود: فیزیوتراپی در کودکان با هدف تشخیص، پیشگیری و درمان اختلالاتی است که عملکرد آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. این مشکلات شامل بیماری های تنفسی، مشکلات عصبی عضلانی و اسکلتی است که از بدو تولد و یا به دنبال جراحی، شکستگی یا آسیب دیدگی و ... کودک به آن نیازمند می شود.
دکتر کشت مندی فیزیوتراپی در کودکان را به عنوان بخشی مهم از تیم درمانی این بیمارستان دانست و گفت: اصول فیزیوتراپی در اطفال با فیزیوتراپی در بزرگسالان تفاوتی ندارد. موضوع این است که کار کردن با کودکان به خاطر ساختار ویژه بدن آنها سختتر بوده و بیماری هایی که در این سن با آن روبرو میشویم متفاوت است. بنابراین میتوان گفت کار با اطفال و نوزادان حساستر بوده و نیاز است به برخی نکات اضافه توجه شود. برای نمونه در استفاده از دستگاههای الکتروتراپی باید مراقب بود زیرا پوست کودکان بسیار حساس بوده و ممکن است به راحتی دچار سوختگی شود. در حالی که همان دستگاه با همان شدت روی بزرگسالان چنین اثری نخواهد داشت.
متخصص بیماری های اطفال اهداف فیزیوتراپی کودکان را افزایش قدرت عضلانی، اصلاح توان عضلات، تسهیل مراحل رشد حرکتی، کاهش درد و التهاب، افزایش دامنه حرکتی، اصلاح حرکات و پوزیشنهای نادرست، بهبود تعادل و.. عنوان کرد.
دکتر کشت مندی خاطر نشان کرد: بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر به عنوان بزرگترین مرکز درمانی شرق کشور آماده ارائه خدمت به زائرین و مجاورین بارگاه ملکوتی امام رضا علیه السلام است و این بخش یکی از بخش های مهم این مرکز با وجود کارشناسان مجرب به شمار می رود.
وی تأکید کرد: علاوه بر فیزیوتراپی بیماران بستری و سرپایی در این واحد ارزیابی و درمان بیماران خاص مانند بیماران سیستیک فایبروزیس و SMA هم در این مرکز توسط کارشناسان انجام می شود.
بخش فیزیوتراپی بیمارستان اکبر در سال 1399 با مبلغی حدود 500 میلیون تومان و به مساحتی حدود 160 متر مربع افتتاح شد و در حال حاضر نیز علاوه بر کارهای درمانی به عنوان مرکز آموزشی برای دانشجویان مورد استفاده قرار می گیرد.