225.jpg - 17.66 kBفوق تخصص ریه و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عوامل خطرساز بیماری سیئوپیدی شامل سیگار، عفونت‌های تنفسی، تماس‌های شغلی و آلودگی هوا بوده و با دوری از این موارد به‌خصوص سیگار می‌توان از این بیماری به‌دور بود.

دکتر حمیده دهقانی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: سیئوپیدی یا بیماری انسدادی مزمن ریوی یک حالت بیماری‌ بوده که مشخصه آن جریان هوا است و به‌طور کامل هم برگشت‌پذیر نیست، در بیماری که مبتلا به سیئوپیدی بوده ممکن است اتفاقاتی نظیر تخریب ریه، بزرگ و کوچک شدن ریه، برونشیت مزمن و غیره رخ دهد و از جمله عوامل خطرساز در ایجاد این بیماری می‌توان به کشیدن سیگار، عفونت‌های تنفسی، تماس‌های شغلی و آلودگی هوا اشاره کرد.

وی با بیان اینکه آلودگی هوای می‌تواند منجر به ایجاد بیماری سیئوپیدی شود، خاطرنشان کرد: آلودگی‌های محیطی همانند کشیدن سیگار که یکی از عامل‌های اصلی مرگ و میر ناشی از برونشیت مزمن بوده موجب اُفت هوای بازدمی شده و نقش مؤثری در بروز بیماری‌های ریوی، تسریع در اُفت حجم هوای بازدمی و نیز تشدید وضعیت فرد مبتلا به این نوع بیماری‌‎ها دارد، این دو به نوعی رابطه و ارتباط مستقیمی با هم دارد و هرچه قدر که سیگار بیشتری مصرف شود و یا اینکه هرچه قدر که فرد بیشتر در هوای آلوده باشد به همان نسبت خطر مواجهه با آسیب‌های ریوی و نیز کاهش کیفیت و اُفت عملکرد ریه در آن فرد وجود دارد و باید اشاره کنیم که آلودگی هوای محیط هم نقش مؤثری در بروز سیئوپیدی و تشدید علائم در فرد دچار بیماری مزمن ریوی دارد.

عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین در خصوص تماس‌های شغلی هم که می‌تواند منجر به سیئوپیدی بشود می‌توان به مواردی همچون کار در معدن‌های زغال سنگ، طلا و فیروزه و حتی صنایع و منسوجات پنبه‌ای اشاره کرد.

دکتر دهقانی تصریح کرد: درمان افراد مبتلا به سیئوپیدی شامل دو نوع دارو درمانی و غیردارویی بوده و بهترین توصیه ما اجرای شیوه غیردارویی مانند ترک سیگار، قلیان و مواد مخدر که باعث تشدید بیماری می‌شود بوده و در کنار آن بر دریافت واکسن  آنفلوانزا  به‌ویژه در افراد بالای 65 سال که در معرض عفونت هستند بوده است؛ همچنین به کسانی هم که سطح اکسیژنشان کمتر از 85 و 90 بوده هم توصیه می‌کنیم که جهت انجام معاینه به پزشک مراجعه کنند تا اگر مشکلی داشتند وضعیتشان بدتر نشود.

وی بیان کرد: در خصوص عفونت‌های تنفسی که در بزرگسالان اتفاق می‌اُفتد و منجر به تشدید علائم در فردی که سابقه بیماری مزمن ریوی دارد ارتباط مستقیم وجود دارد به‌خصوص اینکه عفونت‌های تنفسی مثل  آنفلوانزا  و کرونا می‌توانند باعث تشدید علائم در فرد سیئوپیدی شوند.

فوق تخصص ریه با تأکید بر اینکه عوامل ژنتیکی می‌تواند زمینه برای بروز سیئوپیدی فراهم کنند، گفت: عفونت‌های تنفسی که در بزرگسالان اتفاق می‌اُفتد و منجر به تشدید علائم در فرد با سابقه بیماری ریوی می‌شود ارتباط مستقیم وجود دارد، به‌خصوص اینکه عفونت‌های تنفسی مثل  آنفلوانزا  و کرونا می‌توانند باعث تشدید علائم در فرد سیئوپیدی شوند.

دکتر دهقانی خاطرنشان کرد: علائم ابتلا به سیئوپیدی در افراد چاق و در مواردی که برونشیت مزمن دارند با سیاه شدن دست‌ها و انگشت‌ها بوده و در افراد لاغر هم کاهش وزن ناگهانی و از دست رفتن گسترده بافت چربی از جمله علائم ابتلا به سیئوپیدی بوده است.

وی اضافه کرد: همچنین علامت‌های شایع سیئوپیدی شامل سرفه، تولید خلط و تنگی نفس فعالیتی بوده که باعث سرفه‌‎‌های طولانی مدت و خلط دار و همچنین تنگی و سنگین شدن نفس در فرد بیمار به‌خصوص در زمان مصرف سیگار و نیز آلودگی هوا می‌شود.

عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: درمان غیردارویی سیئوپیدی شامل مراقبت طبی عمومی مثل واکسیناسیون کرونا و  آنفلوانزا ، توانبخشی، آموزش و بازگرداندن و تغییرات قلبی و عروقی و نیز جراحی کاهش حجم ریه بوده است.

وی بیان کرد: به طور کلی علت عفونت ریه می‌تواند باکتریایی و یا ویروسی باشد که برای هر کدام از اینها روش درمانی و دارویی متفاوتی به کار گرفته می‌شود، ضمن اینکه طول درمان هر کدام از انواع عفونت ریه هم با توجه به علت و شدت بیماری و همچنین وضعیت جسمانی فرد، متفاوت است.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image