متخصص ریه و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به کسانی که با مواد شوینده در ارتباط هستند همچون شاغلان در کارخانههای تولید این نوع مواد توصیه میکنیم که هر 6 ماه یک بار تحت غربالگری سلامت ریه قرار بگیرند.
دکتر مهناز مزدوریان در گفتگو با وب دا ، اظهار کرد: بیماریهای ریوی ناشی از کار، بیماریهایی هستند که در اثر تماس با عوامل حساسکننده یا استنشاق مواد مضر در محیط کار ایجاد یا تشدید میشوند.
وی اضافه کرد: هر ماده تأثیر متفاوتی روی ریهها دارد و در نتیجه علائم متفاوتی دارد که برخی از آنها میتوانند عامل بیماریهای ریوی شوند و در این خصوص باید اشاره کنیم که بیماریهایی مانند آسم شغلی، آزبستوزیس، عفونت ریه و سیلیکوزیس از جمله شایعترین بیماریهای ریوی مرتبط با شغل هستند.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه به کسانی که با مواد شوینده در ارتباط هستند همچون شاغلان در کارخانههای تولید این نوع مواد توصیه میکنیم که هر 6 ماه یک بار بررسی عملکرد ریویشان را داشته باشند، بیان کرد: ما مواردی را داریم که موجب تغییرات فیبروز سیستیک در ریه میشود و ما در محیطها و محلهای کار پزشکی اجتماعی و پزشکی کار را داریم که این گروه بررسی مواردی همچون تغییرات و کاهش حجمهای ریوی را دارند و در صورت نیاز آن فرد را به پزشک متخصص ریه جهت بررسی دقیقتر و انجام اقدامات درمانی بهموقع ارجاع میشوند.
دکتر مزدوریان تصریح کرد: توصیه من به افرادی که دچار مشکلات ریوی در محیط کار شدند تغییر محل کار و مراجعه به محل ایمنتر، تغییر شیفتها و ساعتهای کاری و فعالیت در فضاهای کاریای که مسقف نیستند و یا اینکه سقف با ارتفاع کوتاه ندارند بوده تا اینکه دچار مشکلات ریوی در محیط کار نشوند.
وی با ذکر این نکته که ما همکاریهای زیادی را میان متخصصان داخلی و عفونی ریه برای کمک به بیماران ریوی و درمان مؤثرتر آنها داریم که عمده آن در بیماران با مشکلات ذات الریه یا پنومونی بوده که میتواند هم باکتریال و هم ویروسی باشد، تأکید کرد: ما در ماههای اخیر شاهد افزایش میزان بستری این گروه از بیماران بودیم که با علائمی همچون تب و لرز شدید، سرفه، خلت، درد قفسه سینه و درگیری ریوی به پزشک و بیمارستان مراجعه کردند.