مسئول واحد سلامت روان بیمارستان قائم (عج) و کارشناس سلامت روان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خدمات این مرکز را در دو بخش خدمات سرپایی و بستری تشریح کرد.
شم آبادی در گفتگو با وب دا درخصوص تأسیس این واحد نوپا و فعالیت های آن گفت: واحد سلامت روان از حدود ۲ سال قبل در بیمارستانهای جنرال و از سالیان قبل در بیمارستانهای حجازی و ابن سینا مشغول خدمات دهی به بیماران بوده است.
وی افزود: واحد سلامت روان بیمارستان قائم(عج) هم که حدود یکسال و نیم از تأسیس آن می گذرد و امکان استفاده از خدمات آن برای پرسنل و بیماران فراهم می باشد، در قسمت بیماران پذیرش به دو صورت بستری و سرپایی انجام میشود و بیماران سرپایی در روزهای پنجشنبه در کلینیک ویژه، خدمات دهی میشوند.
کارشناس سلامت روان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ارجاعات روانپزشکان و ارجاعات پزشک طب کار و افرادی که بستری بودند و ترخیص شدهاند هم به جهت اینکه بتوانند کارهای روان درمانی خود را انجام دهند، در این واحد انجام می شود. در بخش بستری هم فرایند تعریف شده به این شکل خواهد بود که با صلاحدید پزشک معالج بیمار ، روانشناس بر بالین حاضر شده و کار ارزیابی و روان درمانی را بر بالین بیمار انجام میدهد؛ این فرایند میتواند از طریق پیشنهاد روانپزشک هم انجام شود. یعنی پس از اینکه پزشک روان درمانی را انجام داد، به پزشک معالج پیشنهاد دهد که می تواند روان درمانی یا آموزش روانی هم برای بیمار یا همراهان انجام شود.
شم آبادی افزود: در بخش بستری، خدمات دیگر واحد سلامت روان برای بیمارانی است که خبر ناگواری را از پزشک، پرستار یا بطور کلی مطلعترین فرد تیم درمان دریافت کرده و دچار شرایط روانشناختی شده و به صلاحدید پزشک لازم است که جلسات روان درمانی برای ایشان یا خانواده او انجام شود. در مورد بیماران سرپایی فرایند دیگری را شکل دادیم که همراه با واحد طب کار است، به این صورت که پزشک طب کار پس از دیدن پرسنل میتواند به واحد سلامت درمان درخواست دهد تا جلساتی برای روان درمانی یا آموزش روانی برگزار شود و بازخورد به پزشک طب کار ارسال شود تا مناسباتی که برای تغییر شرایط کاری است صورت گیرد.
وی با بیان اینکه پروانه فعالیت این واحد و همچنین کلینیک ویژه توسط بیمارستان قائم (عج) اخذ شده افزود: نرخهایی که در بخش بستری و سرپایی دریافت میشود، نرخهای دولتی است و با هزینه اندک خدمات انجام میشود. البته که این واحدها هنوز نوپا هستند و میتوانند به مرور تقویت شوند و تعداد آنها افزایش یابد .
مسئول واحد سلامت روان بیمارستان قائم (عج) در خصوص ارتباط این واحد با سایر بخش ها هم گفت: بخشهایی که این روزها با آن بیشتر سر و کار داریم شامل بخش داخلی ۴ و مربوط به بیماران سرطانی و بخش اعصاب ۳ و تا حدودی اورژانس میباشد. در بخش اعصاب ۱ و داخلی ۳ و جراحی ۳ هم مشورت صورت میگیرد و سایر بخشها نیز به نسبت کمتری با ما در ارتباط هستند. در واحد سلامت روان همکاران روانپزشک هم بعضاً در بستر حضور دارند و با ما در ارتباط می باشند.
وی یادآور شد؛ درمورد پرسنل هم در وهله اول دورههای کددار آنها را داریم که از طریق سامانه آموزش ضمن خدمت ایشان تعریف شده و همکاران سلامت روان برای این دورهها حاضر میشوند، در همین راستا واحد سلامت روان بیمارستان برای دو ماه قبل حدود ۴۴ ساعت دوره کددار ارتباط مؤثر و خود مراقبتی را در واحد سلامت روان برای پرسنل تبصره ۴ برگزار کرد . همچنین تسهیل بیمه بیماران ویزیت شده و بستری، شکلگیری فرایندها و آموزشهای بیشتر که در سایت تازه تأسیس این واحد هم بارگذاری میشود و از طریق سایت بیمارستان قابل پیگیری است؛ آموزشهایی در مورد بیماران و همراهان و آموزشهایی برای پرسنل که اینها هم به صورت کیو آر کد در قسمتهای مربوط به بیمارستان که مربوط به پرسنل یا بیماران یا همراهان باشد.