متخصص فیزیولوژی و عضو هیأت علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در هر روز ۴۰ درصد شیوع دیابت در جامعه را کاهش میدهد، اما مردم ما به اندازه کافی فعال نیستند.
به گزارش وب دا، دکتر علیرضا حسینی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دیابت برگزار شد، اظهار کرد: در نقش فعالیت بدنی در پیشگیری و کنترل دیابت شک و شبههای وجود ندارد. ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز ۴۰ درصد شیوع دیابت در جامعه را کاهش میدهد، اما مردم ما به اندازه کافی فعال نیستند.
وی با بیان اینکه فعالیت بدنی از بدو تولد و نوزادی توصیه میشود و هر دو سال تغییر میکند، خاطرنشان کرد: از تولد تا دو سالگی نباید در اتاق کودک صفحه دارای نور وجود داشته باشد و اتاق بچه باید عاری از وسایل الکترونیکی باشد، ما باید وسایل بازی و ورزشی در اتاق کودک قرار دهیم و مادر کودک هم باید روزی ۳۰ دقیقه با بچه خود بازی کند .
دکتر حسینی افزود: همچنین برای فرد بالغ و حتی افراد در نوجوانی و کودکی هم فعالیت به میزان ۶۰۰۰ گام در روز توصیه میشود، اما اکنون بیان میکنند که این میزان باید به ۱۰ تا ۱۲ هزار گام در روز برسد، البته شدت فعالیت نیز باید به همان نسبت بالا باشد.
وی با تأکید بر اینکه ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی حداقل ۵ روز در هفته و هر روز ۳۰ دقیقه توصیه میشود، گفت: تأکید ما در این خصوص بر فعالیتهای هوازی شامل پیادهروی، تند راه رفتن، کوهنوردی، کار با وزنههای سبک، انجام کارهای خانه و محیط کار و استفاده از پله است.
عضو هیأت علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دو روز در هفته باید فعالیتهای مقاومتی نیز به فعالیتهای هوازی اضافه شود؛ یعنی کار با وزنه و فعالیتهایی که عضلات را درگیر کند. در کنار این فعالیتها یک تا دو جلسه فعالیتهای انعطافپذیری یا کششی نیز ضروری است. ۱۵ دقیقه در روز تنها باید فعالیت کششی انجام شود که باعث کاهش قند خون میشود. هر کشش میتواند ۱۵ ثانیه در سه تا پنج ست انجام شود.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه بهترین روش کاهش وزن رژیم غذایی توسط متخصص تغذیه در کنار دارو درمانی است، تصریح کرد: ما به زودی مرکز تمرینات ویژه بیماران دیابتی را تأسیس خواهیم کرد، ما اماکن ورزشی خوبی داریم، اما هرچه این اماکن توسعه پیدا کند حال مردم بهتر و هزینههای درمان کمتر میشود، ضمن اینکه مدارس هم نقش بسیار مهمی در آموزش و آگاهی در زمینه فعالیتهای بدنی دارند و نباید از این نقش بسیار مهم و کلیدی غافل شویم.
وی خاطرنشان کرد: یک اشتباه رایج ما در سبک زندگی این است که در روز مدام قند خون را تحریک میکنیم و معتقدیم هرچه قدر که در روز کمتر این کار را انجام دهیم به همان نسبت به کاهش مقاومت انسولین ما کمک میکند، ضمن اینکه ریزهخواری هم موجب میشود که در روز قند خون ما بارها افزایش پیدا کند و بهتر است میانوعدههای ما بر پایه سبزیجات، میوهجات و خشکبار باشد.