در راستای تبیین استانداردهای درمان با سلولهای بنیادی مزانشیمی و ترغیب متخصصین علوم بالینی برای انجام سلول درمانی استاندارد کنفرانس یکروزه "استانداردهای درمان با سلولهای بنیادی مزا نشیمی" در بیمارستان قائم(عج) برگزار شد.

به گزارش وب دا، در این کنفرانس یکروزه، ضمن بازخوانی استانداردهای ابلاغی معاونت ریاست جمهوری در اسنفدماه ٩٩ که همراه با تعیین تعرفه درمانی و ابلاغیه حمایت سازمانهای بیمه گر همراه بوده است، به امکان سنجی راه اندازی بخش های سلول درمانی در مراکز دانشگاهی پرداخته شد.

دانشیار مهندسی بافت و معاون آموزش، پژوهش، و فناوری مرکز جامع فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئول برگزاری این کنفرانس اظهار کرد: سلول درمانی و تولید سلول‌های بازساختی نقش موثری در سلامت بیماران و درمان‌های موفقیت‌آمیز آنها دارد.

دکتر علی مرادی خاطر نشان کرد: ضرورت تبعیت از استانداردهای ابلاغ شده معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سلول درمانی در ۵ بیماری کلون، اوستئوآرتریت، زخم و بیماری پیوند علیه میزبان بوده و ما در این کنگره بر رعایت استانداردهای مدنظر و دوری از افراط و تفریط تاکید داریم.

وی تصریح کرد: ما باید افق‌های جدیدی برای سایر بیماری‌هایی که مستندات علمی مبتنی بر مفید بودن سلول درمانی است باز کنیم.

مسئول برگزاری کنفرانس استانداردهای درمان با سلول‌های بنیادی مزانشیمی انسانی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود که بازار طب بازساختی و سلول درمانی در دو دهه آینده به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد که چیزی حدود یک چهارم تراکنش مالی در صنعت پزشکی است، بیان کرد: به فعالان این صنعت توصیه می‌کنیم که به سمت تولید سلول‌های بازساختی حرکت کنند، تغییر کاربری‌ای که هم برای آنها آورده بسیارخوبی دارد و هم اینکه در سلامت بیماران موثر است.

دکتر مرادی تاکید کرد: مشهد جایگاه ویژه‌ای در حوزه پزشکی بازساختی و سلول درمانی دارد و معتقدیم که با افتتاح کلین‌روم‌ سلول درمانی و ارائه خدمات بهتر و موثرتر در این حوزه این جایگاه ارتقاء خواهد یافت.

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی پوشش مشهد پوشش کامل شرق کشور را دارد

رئیس مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این کنگره، گفت: این مرکز در سال ۱۳۹۰ و با همکاری دکتر توکل‌افشاری راه‌اندازی شد، در آن زمان با عنوان مرکز جامع پزشکی بازساختی فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه به مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی تغییر نام پیدا کرد و در طول ۱۲ سال اخیر بیش از ۱۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تمامی رشته‌ها، گروه‌ها، تخصص‌ها و دانشکده‌ها با این مرکز ارتباط موثر برقرار کرده‌اند.

وی افزود: در سال‌های اخیر فعالیت‌های فناورمحور در مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سمت سلول درمانی رفته و فعالیت‌های موثر انجام شده در حوزه پژوهش را به سمت حوزه درمان سوق دادیم تا که اقدامات موثری را که نتایج موفق آن در پژوهش‌های صورت گرفته دیده شد در حوزه بالین به فاز اجرا در بیاید.

رئیس مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ما ۱۲ مرکز فعال در حوزه نوآوری سلول‌های بنیادی در سطح کشور داریم که مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی پوشش مشهد پوشش کامل شرق کشور را دارد، بیان کرد: برنامه بعدی ما افتتاح کلین‌روم‌ سلول درمانی بوده و در نظر داریم که تا یک ماه آینده این کلین‌روم را تحویل دانشگاه علوم پزشکی مشهد دهیم تا برنامه‌ریزی لازم برای افتتاح و شروع کار رسمی آن صورت پذیرد.

به دنبال ایجاد شبکه‌ای قوی برای محققان و فعالان حوزه طب بازساختی هستیم

در ادامه این نشست دکتر محمدحسین ابراهیم‌زاده، مدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: بسیار خوشحالیم که طب بازساختی و سلول درمانی در حال جا افتادن و آمدن جدی‌تر در حوزه درمان است و پیش بینی شده تا سال ۲۰۳۵ درآمد طب بازساختی به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد و همین موضوع ممکن است که بسیاری از فعالان صنعتی در حوزه پزشکی را به این سمت بیاورد و این موضوع نوید روزهای خوبی را می‌دهد.

وی اضافه کرد: همچنین پیش بینی شده که در سال ۲۰۲۸ جمع زیادی از بیماران از طریق طب بازساختی درمان خواهند شد که جمع زیادی از آنها بیماران با مشکلات استخوان خواهد بود.

مدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که گروه آموزشی طب بازساختی و سلول‌های بنیادی به تازگی تشکیل شده است، تاکید کرد: همزمان با فعالیت در گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولیت گروه طب بازساختی و سلول‌های بنیادی این دانشگاه را پذیرفتم و در این گروه پل ارتباطی‌ای میان گروه‌های پایه و بالین را برقرار خواهیم کرد و امیدواریم این گروه جدید و نوپا شبکه‌ای قوی برای محققان و فعالان حوزه طب بازساختی باشد.

دکتر ابراهیم‌زاده خاطرنشان کرد: گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد این آمادگی را دارد تا که در حوزه سلول درمانی با گروه‌های مرتبط با این حوزه همکاری لازم را داشته باشد تا که اثرات درمان‌های طب بازساختی و سلول درمانی به نحو احسن مشهود و ملموس باشد.

در این کنگره یک روزه دکتر آرزو صابری، دکتر علیرضا صداقت و دکتر الهام عتباتی با موضوع استانداردهای درمان استئوآرتریت با سلول‌های بنیادی مزانشیمی، دکتر حمیدرضا رحیمی، دکتر علی قاسمی و دکتر محسن علی‌اکبریان با موضوع استانداردهای درمان GVHD با سلول‌های بنیادی مزانشیمی، دکتر سارا امینی، دکتر محسن فروغی‌پور، دکتر جواد آخوندیان و دکتر احمد شاه‌فرهت با موضوع استانداردهای درمان CP با سلول‌های بنیادی مزانشیمی، دکتر سحر روانشاد، دکتر جلیل توکل‌افشاری و دکتر حمیدرضا رحیمی با موضوع استانداردهای درمان بیماری کرون با سلول‌های بنیادی مزانشیمی و دکتر جبرائیل موفق، دکتر محمدهادی سعیدمدقق و دکتر محمدمهدی کامیار با موضوع استانداردهای زخم با سلول‌های بنیادی مزانشیمی به سخنرانی و ارائه تجربیاتشان پرداختند.

در بخش دیگری از این کنگره پنل کارآفرینی در سلول درمانی با‌ مدیریت دکتر حمیدرضا رحیمی و با همکاری دکتر سیدعلی موسوی‌شایق برگزار شد.

همچنین در این کنگره دکتر مهدی قاسمی با موضوع سلول درمانی در بیماری‌های ENT و دکتر شیرین حامداکبری‌طوسی هم با موضوع استانداردهای خدمت سخنرانی کردند و به بیان تجربیات خود در این حوزه‌های تخصصی پزشکی پرداختند.

051.jpg - 99.95 kB

052.jpg - 105.30 kB

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image