سرطان مری دهمین سرطان شایع در جهان است. در ایران نیز در ردیف نهم مهمترین علت مرگ از سرطان به شمار می رود . تومورهای ناشی از این بیماری ممکن است تا زمانی که سرطان گسترش نیافته علائم قابل توجهی ایجاد نکند. متخصصین انکولوژی از درمانهایی مانندجراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و ایمونوتراپی برای درمان این بیماری استفاده کنند.
استاد گروه رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: با توجه به نتایج بسیار پایین درمان این بیماری، تیم تحقیقاتی ما در حال کار بر روی درمانهایی است که به افراد مبتلا به سرطان مری کمک میکند عمر طولانیتری داشته باشند. این تیم تلاش نموده است با ابداع یک رژیم درمانی مناسب و البته نیازمند پژوهش بیشتر به بیماران مبتلا به کانسر مری در داشتن زندگی طولانی ترکمک نماید.
دکتر رهام سالک هدف از این مطالعه را بررسی نتایج و عوارض رژیم کمورادیشن با داروی سیس پلاتین-ارینوتکان در مقایسه با رژیم کمورادیشن با پاکلیتاکسول-کربوپلاتین در بیماران مبتلا به کانسر مری که بصورت قطعی (غیر جراحی) درمان می شوند، عنوان نمود و افزود: در طی سالهای اخیر اپروچی که برای درمان بیماری سرطان مری بعنوان روش استاندارد درمان پذیرفته شده شامل کمورادیوتراپی بصورت نئواجوانت و سپس جراحی می باشد و پروتکل درمانی برای فردی که به مراحل پیشرفته تر بیماری رسیده باشد، به این شرح و توالی برای وی انجام می شود که متاسفانه بیماران عمدتا در مرحله نسبتا پیشرفته مراجعه می کنند.
استاد گروه رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد : مشکلی که در این روش پذیرفته شده درمان مشاهده می شود این است که علیرغم شهرت بیماری کانسر مری به متاستاز زودرس بیماران به هیچ عنوان رژیم شیمی درمانی قابل قبولی دریافت نمی کنند و به چند هفته تجویز داروهایی با دز پایین و آنهم به عنوان رادیوسنسیتایزر اکتفا می شود.
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با توجه به نتایج درمان بر روی 150 بیماری که در دو کار آزمایی بالینی وارد شدند و مورد فالوآپ قرار گرفتند نشان داده شد که رژیم سیس پلاتین و ایرینوتکان با سمیت قابل قبول، از نظر نتایج درمانی برتری چشمگیری بر رژیم درمانی استاندارد دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این رژیم کاملا عملیاتی و کاربردی است و با توجه به شرایط و نوبت دهی های نسبتا طولانی رادیوتراپی و نتایج مطلوب بدست آمده از این طرح تحقیقاتی توصیه می شود متخصصان انکولوژی این رژیم را در دستور عمل درمانی بیماران خود قرار دهند تا بیماران با داشتن یک زندگی باکیفیت تر و کاهش علایم زندگی مطلوب تری را ، تجربه نمایند.