مدیر بیمارستان دکتر شیخ از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عفونت گوش میانی را شایعترین عارضه در میان کودکان در فصول سرد عنوان کرد.
دکتر سلحشور در گفتگو با وب دا با بیان اینکه عفونت گوش میانی در کودکان زمانی اتفاق میافتد که یک ویروس یا باکتری باعث شود قسمت پشت پرده گوش عفونی شود.اظهار کرد: بسیاری از کودکانی که به سن سه سالگی میرسند دچار این عارضه می شوند..اکثرا، عفونت گوش میانی در زمستان و اوایل بهار اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه بیشتر عفونت های گوش برای کودکان قبل از اینکه یاد بگیرند، صحبت کنند، رخ میدهد خاطر نشان کرد: علایم و نشانه های عفونت گوش شامل ضربه یا کشیدن گوش،عصبانیت و گریه،مشکل خواب،تب (به ویژه در نوزادان و کودکان کوچکتر)،ترشح مایعات از گوش،مشکلات مربوط به تعادل،داشتن مشکل در شنیدن یا پاسخ دادن به صداهای آرام است.
مدیر بیمارستان دکتر شیخ افزود :عفونت گوش میانی معمولاً توسط باکتری ها ایجاد شده و اغلب بعد از آنکه کودک دچار گلودرد، سرماخوردگی یا عفونت تنفسی فوقانی می شود، شروع می شود. اگر عفونت تنفسی فوقانی باکتریایی باشد، همین باکتری ها ممکن است در گوش میانی پخش شوند. اگر عفونت تنفسی فوقانی در اثر ویروس مانند سرماخوردگی ایجاد شود، ممکن است باکتری ها به محیط دوستدار میکروب کشیده شده و به عنوان یک عفونت ثانویه به گوش میانی منتقل شوند. به دلیل عفونت، مایع در پشت پرده گوش تجمع پیدا می کند و منجر به بروز علائم می شود.
وی خاط نشان کرد: بهترین اقدام پیشگیری از عفونت ها : بهداشت دست ، زدن ماسک ، رعایت بهداشت و مصرف میوه و سبزی های سالم است و توصیه می شود در صورت ابتلا به بیماری حتما به پزشک متخصص کودکان مراجعه شود.