010.jpg - 19.63 kBعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شبیه شدن عادات غذایی ما به رژیم های غذایی غربی و به عبارتی تغییر الگوی غذایی که سبب افزایش چاقی شده، از عواملی است که در افزایش شیوع تشکیل سنگ های کلیه نقش دارند.

دکتر زهرا لطفی متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه بالغین(نفرولوژی) که در طول 10 سال گذشته در بیمارستان های امام رضا(ع) و منتصریه دانشگاه علوم پزشکی مشغول به فعالیت می باشد، درگفتگو با وب دا پیرامون بیماری سنگ کلیه و چالش های آن اظهار کرد: سنگ کلیه یک مشکل رایج ، شایع و دردناک است که هزینه های زیادی را بردولت ها تحمیل می کند و آمارهای مربوط به کشور آمریکا نشان داده که سالانه میلیون ها دلار صرف هزینه های وابسته به سنگ کلیه می شود و اکثر این هزینه ها جهت درمان های جراحی سنگ ها می باشد.

وی افزود: طبق آمار کشوهای پیشرفته، 19درصد از مردان و 9درصد از زنان تا سن70سالگی به سنگ کلیه مبتلا می شوند و شیوع آن در زنان و مردان، سفیدپوست و سیاه پوست طی سال های اخیر درحال افزایش است. در واقع شیوع سنگ کلیه برحسب سن، جنس، نژاد و قومیت و موقعیت های جغرافیایی متفاوت است و با، بالارفتن سن افراد شیوع سنگ ها افزایش می یابد. بطوری که در بین مردان بروز سنگ تقریبا دو درهزار، درافراد کمتراز40 سال به4 در1000 درسال می رسد و نیز در40 تا60 سالگی میزان ابتلا افزایش می یابد.

دکتر لطفی همچنین با اشاره به اینکه شیوع بیماری سنگ در مردان تقریبا دو برابر بیشتر از زنان است و این امر در افراد بالای 40 سال بیشتر صدق می کند افزود: به لحاظ موقعیت جغرافیایی، بیشترین میزان شیوع سنگ کلیه در عربستان سعودی و امارات متحده عربی گزارش شده که عوامل محیطی و ژنتیک می توانند درتشکیل آن دخیل باشند. طبق گزارشات به عمل آمده در رابطه با نژادها حاکی از آن است که شروع سنگ ها در بین مردان نژاد قفقازی بیشتر و به طور متوسط در بین مردان آسیایی و اسپانیایی تبار و کمتر درسیاهپوستان مشاهده شده است؛ عامل دیگر که درتشکیل سنگ ها نقش دارد، ناتوانی افراد است و بیماری سنگ کلیه درافراد دچار معلولیت های عملکردی بیشتر از افراد بدون معلولیت است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image