59.jpg - 13.08 kBفوق تخصص بیماری های عفونی در نقص ایمنی و پیوند، اقدام به واکسیناسیون را بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی آنفلانزا و کووید19 عنوان کرد.

دکتر رزیتا خداشاهی، درگفت وگو با وبدا ضمن بیان این نکته که واکسیناسیون آنفلانزا، یک واکسن ایمن بوده و تزریق آن برای عموم مردم جامعه و اطفال بالای6 ماه قابل استفاده است افزود: نوع واکسن اطفال و بزرگسالان تفاوتی ندارد و تنها تفاوت آن است که برای اطفال، این واکسن در دو نوبت یک دوم دوز تزریق می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: واکسن هایی که در کشور موجود هستند، واکسن های سه و چهار ظرفیتی با نام تترا بوده و بهترین زمان تزریق واکسن آنفلانزا هم اوایل مهرماه است.

وی خاطرنشان کرد؛ در خصوص واکسن های آنفلانزا، کووید و هر واکسنی که نیاز به تزریق آن وجود دارد باید علائم بیماری، وایرال یا وابسته با آن ویروس، دربدن فرد مبتلا وجود نداشته باشد؛ چرا که علاوه بر علائم بیماری، واکسن هم در 24 تا 48 ساعت اول، ممکن است تا حدودی تب خفیف، بی حالی یا بدن درد ایجاد کند، لذا چنانچه فرد از قبل بیمار باشد، علائم بیماری وی تشدید شده و در نتیجه در زمان تزریق واکسن، فرد بدون علائم بیماری و بعد از بهبود حال عمومی، می تواند برای تزریق واکسن اقدام کند.

فوق تخصص بیماری عفونی همچنین با اشاره به اینکه با شیوع کووید19 تأکید بر تزریق واکسن آنفلانزا بود و درحال حاضر نیز کمبود واکسن آنفلانزا درکشور نداریم، افزود: درکشور، معمولا همیشه دو نوع واکسن هلندی و فرانسوی موجود بوده و از سال گذشته، به همت متخصصین کشور، واکسن ایرانی هم درداروخانه ها در دسترس مردم قرار دارد که واکسن چهار ظرفیتی و تترا کامل ترین و اثرگذارترین واکسن بوده و یک سویه بیشتری از ویروس را پوشش می دهد.

وی در ادامه تاکید کرد: بمنظور پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفلانزا ، علاوه بر رعایت بهداشت فردی، واکسیناسیون میتواند بهترین راه پیشگیری باشد و با تزریق سه دوز واکسن، تزریق کامل انجام خواهد شد. بنابراین به افرادی که دوز واکسن خود را کامل نکرده اند ،توصیه می کنیم حتما اقدام نمایند.

دکتر خداشاهی یادآور شد؛ واکسن هایی که در کشورهای دیگر توصیه می شود واکسن بای ونلت است که علاوه بر اثرگذاری برسویه های قبلی کووید، سویه های جدید را هم پوشش می دهد، به همین دلیل در این کشورها تزریق دوزهای اضافه صورت می گیرد، اما درحال حاضر در کشور ما فقط توصیه بر این است که مردم سه دوز واکسن را کامل کنند.

وی افراد مبتلا به بیماری های تنفسی، بیماری های مزمن ریوی، کبد و کلیوی را جزء گروه های هدف که نیاز به تزریق واکسن دارند معرفی و خاطرنشان کرد: بیماریهای مزمن ریوی، بیماری هایی است که یکی از آنها در اثر سیگارکشیدن های مزمن به وجود می آید. با تخریب بافت ریه، فیبروز رخ می دهد و بافتی که فیبروز شود، علاوه بر اینکه عملکرد قبل را نخواهد داشت، درمعرض انواع مختلفی از عفونت ها و بیماری ها قرارمی گیرد؛ بنابراین به طور ویژه سیگاری های مزمن وکرونیک به دلیل تخریبی که در بافت ریه آنها ایجاد می شود، در معرض خطر ابتلا به بیماری های ویروسی و ریوی قرار دارند.

دکتر خداشاهی اضافه کرد: گروه هدف دیگر که در معرض خطر قرار دارند و ایشان را توصیه به تزریق واکسن میکنیم، سالمندان بالای 60 سال، خانم های باردار، افراد دارای بیماری نقص سیستم ایمنی و افراد مبتلا به بیماری های مزمن کبد، کلییه، قلبی و تنفسی و نیز بیماران تحت دیالیز هستند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image