143.jpg - 12.33 kBعضو هیأت علمی گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در زمانی که از ناحیه گوش دچار مشکل می‌شویم باید ضمن دوری از خوددرمانی و خودداری از داخل کردن اجسام به داخل گوش، بلافاصله به پزشک متخصص گوشت، حلق و بینی مراجعه شود.

دکتر محمدرضا شریفیان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: کم‌شنوایی‌های ناگهانی یک طرفه که به آن کم‌شنوایی حسی و عصبی ناگهانی گفته می‌شود در سنین مختلف مشاهده شده و فرد بدون مشکل قبلی به صورت ناگهانی احساس سوت و زنگ درگوش خود می‌کند که می‌تواند همراه با احساس سرگیجه و اُفت شنوایی یا کری به‌صورت ناگهانی باشد و کری ناگهانی نیز به‌صورت یک طرفه اتفاق می‌اُفتد که عوامل ویروسی به‌ویژه بیشتر ویروس تبخال علت وقوع این بیماری است.

وی با اشاره به انجام چندین پروژه تحقیقاتی در این خصوص، بیان کرد: ما در راستای علل و درمان این بیماری اقدامات مؤثری انجام داده‌ایم و توصیه ما به فرد مبتلا هم این است که فوری و بدون هیچگونه تأخیری به پزشک متخصص مراجعه تا اقدامات درمانی‌اش که از جمله درمان‌های نوین بوده و در آن 10 نوبت تزریق‌های کورتون داخل گوش انجام می‌شود به‌موقع صورت پذیرد، اقداماتی که در خروجی آن به بهبودی و برگشت شنوایی کمک می‌کند، در غیر این ‌صورت فرد ممکن است دچار کری یک طرفه دائم در گوش خود شده و بهبود نیابد و در برخی نیز موارد بهبود به‌خودی خود هم اتفاق می‌اُفتد.

متخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد: ما همچنین در گاهی اوقات با وجود تمامی اقدامات و تمهیداتی که انجام می‌دهیم، می‌بینیم که تمام یا بخشی از شنوایی برگشت نخواهد کرد و لذا در صورت بروز چنین مشکلی باید در جهت انجام به‌موقع اقدامات درمانی موردنیاز به‌موقع و بدون تأخیر به متخصص مربوطه مراجعه شود، چرا که درمان‌های به‌موقع کم‌شنوایی‌ها به مراتب اثربخش‌تر از موارد انجام شده با تأخیر خواهد بود.

دکتر شریفیان تصریح کرد: اساس درمان بیماری‌های گوش تشخیص به‌موقع بوده و با توجه به اینکه گوش یک عضو حساس و یکی از حواس 5 گانه بوده و بعد از بینایی یکی از حواس مهم انسان‌ها است، علاوه بر اجتناب از خوددرمانی، باید از داخل کردن اجسام به داخل گوش خودداری شود.

وی تأکید کرد: در صورت ورود جسم به داخل گوش باید حتماً به متخصص مربوطه مراجعه کرده و اینکه از گوش پاک کن برای تمیزکردن گوش خودداری گردد، چرا که این وسیله برای خشک کردن بیرون گوش است، و گوش مطلقاً نیاز به تمیزی و شستن ندارد و چون محیط اسیدی گوش ضد میکروب و قارچ بوده در صورت شسته شدن، گوش مستعد عفونت‌های قارچی و باکتریال می‌گردد.

عضو هیأت علمی گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: جرم گوش، یک سد دفاعی بوده و در صورت وجود جرم در گوش باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کرده تا که جرم‌گیری انجام شود.

دکتر شریفیان گفت: همچنین باید بگوییم که عفونت‌های گوش، کم شنوایی‌ها و گوش دردها، درمان‌های تخصصی خودش را می‌طلبد که این کار توسط متخصصان گوش، حلق و بینی انجام می‌شود و موارد مشترک و خاص هم با همکاری متخصصان اطفال و عفونی انجام می‌شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image