دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آخرین ارزیابی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای دومین بار موفق به کسب رتبه نخست درمیان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حیطه برنامه های ثبت (رجیستری) بیماری ها و پیامدهای سلامت شد.
مسئول کمیته ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: طراحی و راه اندازی برنامه های رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت از سال 1393 به عنوان یکی از اصلی ترین برنامه های معاونت پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است.
دکتر خلیل کیمیافر خاطر نشان کرد: برگزاری اولین کنگره بین المللی ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت، اولین دوره ی آموزشی مدرسین برنامه های رجیستری، برگزاری دوره های فلوشیپ پژوهشی، سمینارها، کارگاه ها و برنامه های آموزشی متعددی در سطوح مختلف منطقه ای، ملی و بین المللی در دانشگاه علوم پزشکی که آخرین مورد آن برگزاری سمپوزیوم علمی رجیستری در حوزه ی تغدیه در کنگره ی بین المللی تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مهرماه 1402 می باشد، از فعالیت های کمیته ثبت بیمار یها و پیامد های سلامت دانشگاه است.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود بیش از 80 عنوان برنامه رجیستری در داشگاه، تعداد زیادی مقاله، طرح پژوهشی و پایان نامه با استفاده از داده های این برنامه ها تدوین و اجرا شده است. هم چنین عقد تفاهم نامه با سایر دانشگاه های کشور و مراکز بین المللی خارج از کشور از دیگر برنامه های کمیته ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت دانشگاه می باشد. علاوه بر این از داده های این رجیستری ها برای تدوین گایدلاین ها و تصمیم گیری در حوزه های مدیریت سلامت و مراقبت های بهداشتی درمانی نیز استفاده شده است.
مسئول کمیته ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با حمایت مسئولین و مدیران دانشگاه، توسعه کمی برنامه های رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت دانشگاه با رشد قابل قبولی در حال افزایش است، عنوان کرد: از جمله برنامه های آینده حوزه ی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ایجاد مرکزی برای کنترل و پایش کیفیت داده های این برنامه ها و ایجاد زمینه برای استفاده ی بهینه از این داده ها می باشد. مدیریت داده ها و اطلاعات سلامت در این زمینه می تواند اساسی برای ایجاد داشبوردهای اطلاعاتی مدیریتی، پیشبرد برنامه های هوش مصنوعی و به طور کلی پیاده سازی فرهنگ تصمیم گیری مبتنی بر داده در دانشگاه و حوزه ی سلامت کشور فراهم سازد.
دکتر کیمیافر تصریح کرد، به طور حتم دستاوردهایی که تا کنون در این زمینه به دست آمده است با حمایت و راهنمایی های معاون و مدیران حوزه ی پژوهش و فناوری دانشگاه از حوزه مدیریت اطلاعات سلامت و همت اعضای هیأت علمی و تلاش مسئولانه اعضای محترم کمیته ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت دانشگاه و کارشناس محترم دفتر رجیستری دانشگاه بوده است. البته مشکلات و چالشهایی ازجمله مشکلات سخت افزاری، نرم افزاری، نیروی انسانی، هماهنگی های بین بخشی و مواردی از این قبیل در پیشبرد اهداف این گونه برنامه ها وجود دارد که همچنان نیازمند حمایت مدیران و مسئولان محترم دانشگاه جهت حفظ این جایگاه در کشور و حتی ارتقاء آن در حوزه ی بین المللی می باشد.
وی اظهار امیدواری کرد: با استعانت از امام رضا (ع) و با توجه به دیدگاه مثبت و عالمانه مسئولین دانشگاه و حوزه ی معاونت پژوهش و فناوری نسبت به ارزش و اهمیت داده ها و رویکرد تصمیم گیری مبتنی بر داده، امیدواریم توسعه کمی و کیفی این برنامه ها و حفظ جایگاه برتر دانشگاه در سطح کشور در این حوزه تداوم یابد.