دانش آموخته ی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استفاده از کرسی در فصل زمستان را در سلامتی بدن موثر دانست.
دکتر الهه دلشاد در گفت و گو با وب دا اظهار کرد: گاهی مشاهده میشود ، فضای داخل اتاقهای محل زندگی یا در محل کار را آن قدر گرم میکنند که افراد مجبور به کم کردن لباسهای خود میشوند و با یک لباس بسیار نازک در منزل به سر میبرند. این مساله علاوه بر اتلاف انرژی، از نظر سلامت هم محل اشکال است.
این متخصص طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه سرمای نسبی زمستان و نیز گرمای تابستان تا حدودی برای سلامتی بدن لازم است. خاطر نشان کرد: بر اساس آموزه های طب ایرانی، ما باید تا حدی صبر به سرمای زمستان و صبر به گرمای تابستان داشته باشیم تا تعادل مناسب با آب و هوای فصل بر بدن ما حاکم شود.
وی افراد را، ازگرم کردن و سرد کردن محل اقامت و به ویژه خانههای خود برحذر داشت و توصیه نمود که، باید اجازه داد تا طبیعت، با تغییرات آب و هوایی خود، بدنها را بسازد."
دانش آموخته ی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، طراحی و ساختار کرسی را، بر همین مبنا دانست و بیان داشت: بهتر است محیط بیرون کرسی، خنک تر باشد و بسیارگرم نباشد، همان طور که در زمستان ریشه درخت زیر زمین جای گرمی دارد، و بالای آن در معرض سرما قرار دارد.
دکتردلشاد ، قرار گرفتن در زیر کرسی را، موجب تعادل گردش خون در محیط و مرکز بدن و در نتیجه گرم شدن بدن و کاهش رطوبت اضافی دانست، که با توجه به شیوع بیماری های مفصلی به سبب غلبه سردی و تری در فصل زمستان این گرمابخشی فواید بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه، با گرم نگه داشتن دستگاه گوارش و شکم به بهبود عملکرد گوارشی و پیشگیری از یبوست و نیز با گرم نگه داشتن پاها به بهبود خونرسانی پا و پیشگیری از واریس و دردهای مفصلی کمک شایانی می شود، خاطر نشان کرد: علاوه بر این ها، طراحی و رنگ بندی لحاف کرسی و ملزومات آن نیز در ایجاد نشاط و آرامش قلبی تاثیر بسزایی دارد.
دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که لحاف کرسی سنتی از جنس نخی و پشمی است، تاکید کرد: این جنس پارچه در نظر گرفته شده، الکتریسیته ساکن بدن را دفع میکند و ضد سودا و آرامش بخش است.
دکتر دلشاد افزود: کرسی در فرهنگ و سنت ایرانی وسیلهای بسیار فراتر از یک دستگاه گرم کننده است و بهعنوان یکی از لوازم فرهنگی جایگاه خاطره انگیز و نوستالژیک دارد، به این سبب که حرارت دلچسبش اعضای خانواده را گرد هم میآورد و زمستان سرد را بر جسم و جان، گرم و مطبوع میکند.