404.jpg - 17.43 kBرئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی ثبت می‌شود که بیشترین تعداد آنها مبتلا به سرطان‌های پستان، روده بزرگ، معده و ریه هستند.

به گزارش وب دا، دکتر بابک اقبالی در نشست خبری هفته ملی پیشگیری از سرطان، اظهار کرد: رسالت ما در حوزه بهداشت پیشگیری از ابتلای بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان بوده و در این حوزه روی تمامی سرطان‌ها به‌ویژه ۳ سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم کار می‌کنیم.

وی تصریح کرد: آمار ابتلا به سرطان در حال افزایش بوده و ما برای جلوگیری از این موضوع بیش از پیش روی موضوع پیشگیری کار می‌کنیم.

رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد برنامه‌های هفته ملی پیشگیری از سرطان امسال با شعار "من مسئولم برای سلامت خودم و خانواده‌ام" اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: سالانه ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در استان ثبت می‌شود که بیشترین تعداد آنها ابتلا به سرطان‌های پستان، روده بزرگ، معده و ریه هستند.

دکتر اقبالی افزود: ما در جمعیت ۳۰ تا ۷۰ ساله بانوان معاینه و غربالگری پستان را داریم و موارد موردنیاز به مانوگرافی و سونوگرافی ارجاع می‌شود و سالانه بیش از هزار سرطان پستان در استان ثبت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه سرطان روده بزرگ یکی دیگر از سرطان‌های شایع در استان بوده و سالانه بین ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ مورد در استان شناسایی می‌شود، گفت: ما می‌توانیم با آزمایش ساده مدفوع و شناسایی خون مخفی در آن اقدامات موردنیاز همچون کولونوسکوپی را انجام می‌دهیم و معتقدیم که تمامی این خدمات در گام نخست با هزینه کمتر و اثرپذیری بیشتر و جلوگیری از تشدید وضعیت بیماری جلوگیری شود.

رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: یکی از راه‌های پیشگیری از سرطان دوری از انواع دخانیات از جمله سیگار بوده و باید روی موضوع دوری از دخانیات به‌ویژه عدم مصرف‌های جمعی آن کار کرد.

دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین باید باورهای غلط در خصوص عدم بازگشت بیماران سرطانی را اصلاح نماییم و بسیاری از بیماران سرطانی با شناسایی به‌موقع و درمان به‌هنگام بهبود یافتند و خدمات ارائه شده به آنان با تشخیص زودتر از اثربخشی‌بهتری همراه بود و معتقدیم که پیشگیری تا ۴۰ درصد از دوری از ابتلای به سرطان و عدم تشدید این بیماری موثر است.

رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: دوری از اضطراب و استرس نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارد و روی این موضوع هم باید آگاهی رسانی لازم صورت پذیرد.

بیش از ۹۵ درصد سرطان‌ها اکتسابی بوده و قابل پیشگیری هستند

در ادامه این نشست دکتر سیدامیر آل‌داوود، مدیر گروه رادیوآنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مشاور معاون درمان این دانشگاه در حوزه سرطان اظهار کرد: ما متاسفانه روند افزایشی در آمار ابتلا به سرطان داریم و گرچه روندهای افزایشی‌مان از بسیاری از کشورها پائین‌تر است، اما در سال‌های آینده رشد فزاینده آن دیده خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما باید روی موضوع تشخیص و درمان سرطان در مراحل ابتدایی کار کنیم تا از تشدید بیماری و تحمیل هزینه‌های بسیار جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: معتقدیم که در مراحل اولیه ابتلا به بیماری سرطان درمان موفق‌تر با هزینه کمتر امکان‌پذیر است، اما در زمان تشدید بیماری با وجود هزینه‌های بسیار درصد موفقیت به نسبت زمان شروع بیماری کمتر است.

مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه سرطان افزود: همه در خصوص موضوع پیشگیری و درمان سرطان مسئول هستند و از رسانه‌ها می‌خواهیم که آگاهی رسانی لازم و از مسئولان می‌خواهیم که اقدام لازم را در این خصوص داشته باشند تا که در ۲ تا ۳ دهه آینده با آمارهای نگران‌کننده‌تر مواجه نباشیم.

دکتر آل‌داوود با ذکر این نکته که در مشهد ۲ بیمارستان تخصصی دولتی و خیریه‌ای امید و ناظران در موضوع سرطان فعال است، تاکید کرد: در هر۲ مرکز درمانی خدمات موردنیاز بیماران سرطانی ارائه می‌شود، گرچه خدمات ارائه شده در این مراکز درمانی به‌خصوص بیمارستان دانشگاهی امید به‌خوبی ارائه می‌شود، اما برای پاسخ دهی بهتر به این گروه از بیماران باشیم نیازمند تامین تجهیزات موردنیاز هستیم تا بتوانیم تمامی آنان را که تعدادشان هم بالا است پاسخگو باشیم.

وی تصریح کرد: هزینه‌های دارویی بیماران سرطانی روزبه‌روز در حال افزایش بوده و این هزینه برای بیماران هایتک بسیار بالا است.

دکتر آل‌داوود با بیان اینکه سرطان‌ها هم ارثی بوده و هم اکتسابی است، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۵ درصد سرطان‌ها اکتسابی بوده و می‌توان از آن پیشگیری کرد و متاسفانه باید بگوییم که سن مصرف سیگار کاهش و میزان آن افزایش یافته و امروزه پسران و دختران نوجوان سیگاری را می‌بینیم که بسیار نگران‌کننده بوده، چرا که به سلامت خود آسیب می‌زنند، ضمن اینکه در موضوع آلودگی هوا خودروهای تک‌سرنشین، مشکلات منطقه کشف‌رود و استفاده فاضلاب به‌جای آب در سبزی‌ها و آلوده شدن آن از دیگر موارد نگران‌کننده بوده است.

وی تاکید کرد: سالانه ۸ هزار میلیارد تومان هزینه داروهای بیماران سرطانی بوده و اگر این هزینه روی موضوع پیشگیری کار شود از ابتلای به بیماری سرطان به‌دور خواهیم بود و اگر بیمار سرطانی در مراحل اولیه شناسایی شود تا ۹۵ درصد علاج می‌یابد و از تحمیل هزینه‌های دارویی و درمانی جلوگیری می‌شود.

باید بیش از پیش روی موضوع پیشگیری از سرطان کار کنیم تا از عوارض این بیماری به‌دور باشیم

در بخش دیگری از این نشست دکتر غلامحسین نوفرستی، عضو هیات علمی گروه انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: از فردا هفته ملی سرطان آغاز می‌شود و از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه به نام هفته ملی سرطان نامگذاری شده است.

عضو هیات مدیره بیمارستان ناظران مشهد با بیان اینکه ما باید بیش از پیش روی موضوع پیشگیری از سرطان کار کنیم تا از عوارض این بیماری به‌دور باشیم، خاطرنشان کرد: سرطان همانند بسیاری دیگر از بیماری‌ها قابل پیشگیری و درمان بوده، به شرط آنکه به‌موضوع بسیار مهم غربالگری و بایدها و نبایدهای آن توجه نماییم.

دکتر نوفرستی اضافه کرد: همچنین در رابطه با غربالگری سرطان پستان باید بگوییم که به همت انجمن حمایت از بیماران سرطانی غربالگری بانوان در این حوزه انجام شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر داروهای جدید بیماران سرطانی بسیار گران بوده و هر بیمار برای یک داروی خاص ۳۰ میلیون تومان برای مدت زمان ۳ هفته هزینه می‌کنند و باید یارانه ویژه برای داروهای حیاتی این گروه از بیماران تخصیص یابد.

متخصص رادیوتراپی و انکولوژی افزود: ما با رعایت چند نکته ساده در رژیم غذایی خود می‌توانیم تا حد زیادی از ابتلای به سرطان به‌دور باشیم و مهمترین مورد تاکید در این خصوص شامل افزایش میزان مصرف میوه‌‌جات و سبزیجات، مصرف بیشتر موادغذایی حاوی آنتی اکسیدان برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف مستمر غذاهای حاوی فیبر، کاهش مصرف کربو هیدرات‌های تصفیه و عدم مصرف انواع دخانیات بوده است.

خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراکز دولتی به‌صورت رایگان ارائه می‌شود

در این نشست دکتر محمدعلی دنکوب، مدیر اجرایی برنامه‌های سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: نکته بسیار مهم در موضوع سرطان این است که با همکاری خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت و خیریه‌ها بتوانیم گامی موثر در درمان بیماران سرطانی برداریم.

وی افزود: همچنین طب تسکینی از جمله برنامه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و در همین خصوص واحد طب تسکینی بیمارستان امید فعال شده و به بیماران از زمان بستری تا ترخیص خدمات این حوزه را ارائه می‌نماید.

وی با ذکر این نکته که ارائه خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه پرداختی داروها و تجهیزات دارویی موردنیاز شیمی درمانی هم بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بوده و بین ۷۰ تا ۹۰ درصد آن توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود، تاکید کرد: همچنین دستگاه توموتراپی بیمارستان امید فعال شده و بهره‌برداری رسمی از آن در آینده نزدیک و پس از دریافت مجوزهای آن خواهد بود.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image